Stewardesa care a umilit-o pe Loredana Chivu a câştigat procesul cu TAROM

 

Anna Arieşan, stewardesa care a umilit-o pe Loredana Chivu, a câştigat procesul cu TAROM.

 

Arieşan a cerut în instanță, alături de alți colegi, drepturi salariale restante. ”Obligă pârâta (TAROM) la plata către fiecare dintre membrii de sindicat a diferenţelor salariale reprezentând sporul de aviaţie în cuantum de 20% aplicat la salariul de încadrare lunar negociat, începând cu luna iulie 2012 şi până la data de 5.10.2016, data pronunţării prezentei hotărâri, (proporţional cu perioada lucrată de fiecare dintre aceştia în cadrul pârâtei), sume ce vor fi actualizate cu rata inflaţiei, la data plăţii efective. Obligă pârâţii la plata către fiecare dintre reclamanţi şi a sumelor reprezentând dobânda legală aferentă drepturilor salariale cuvenite potrivit prezentei hotărâri”, au decis magistraţii.

 

Stewardesa trebuie să primească restanţe salariale pe ultimii patru ani.

 

Anna Arieşan a fost implicată în vară într-un scandal, după ce a pozat-o pe Loredana Chivu în avion și a criticat-o pe Facebook. ”Cum naiba la 50 de grade să te îmbraci cu geacă din piele (galbenă) şi papuci gen (mov), plus o rochie fff scurtă care era tot galbenă, mai avea şi o geantă aurie. Ori am înnebunit eu, ori a luat-o moda razna”, a scris însoţitoarea de zbor.

 

Codul de Conduită al Însoţitorului de Bord şi cel de Etică al Companiei conţin prevederi clare, referitoare la atitudinea însoţitorilor de bord în relaţia cu pasagerii, reglementări ce au ca scop principal grija faţă de pasager şi nevoile acestuia. Ţinând cont de aceste aspecte şi de gestul neprofesional al angajatei noastre, Compania TAROM a iniţiat o procedură de cercetare disciplinară şi un proces de reinstruire al personalului de cabină despre responsabilitatea şi discreţia necesară în interacţiunile fiecăruia, în social media, astfel încât să nu aducă prejudicii pasagerilor sau imaginii Companiei”, a precizat TAROM.

 

Comentarii Facebook