Serile Filmului Gay la Cluj-Napoca, in perioada 14 - 20 noiembrie. Vezi programul


Serile Filmului Gay - International Film Festival se desfasoara la Cluj-Napoca in perioada 14 - 20 noiembrie.

Evenimentul cu tematica LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transexuali) este la cea de-a opta editia.

"Editia de anul acesta a festivalului cuprinde ca si pana acum un program variat, din care fac parte 37 de filme din 15 tari, precum Spania, Brazilia, Anglia, SUA, Franta, Suedia, Elvetia si Turcia. Evenimentul reprezinta o oportunitate de a aduce impreuna iubitorii de film si cultura, un mijloc prin care se incearca depasirea tiparelor sociale, cultivarea tolerantei si a acceptarii comunitatii LGBT", a declarat Lucian Dunareanu, organizatorul festivalului.

In acest an s-au inscris in competitie si patru filme romanesti. "Trei dintre acestea, 'After School' in regia lui Alexandru Tudor, 'Tu?', filmul echipei de voluntari 'Eu sunt! Tu?' din Arad si 'Doua fete', in regia Larisa Fica, vor concura la sectiunea scurt metraj. Cel de-al patrulea film autohton 'Noi Doi', regizat de Claudiu Mitcu, concureaza la sectiunea filme documentare, alaturi de filmul 'I don't like boys', productie braziliana", a mai spus Dunareanu.

In acest an va fi proiectat si serialul cu tematica LGBT, "Plan V", o productie din Argentina. "In cadrul festivalului vor avea loc proiectii speciale de film in prezenta regizorilor si o proiectie speciala de filme de scurt metraj in colaborare cu Festivalul International de Film India, Kashish. Proiectia include un pachet special ales de 8 filme care exploreaza realitati diverse legate de trairile comunitatii LGBT din India", a mai spus organizatorul evenimentului.

Proiectiile vor fi gazduite de British Council si clubul Delirio, iar intrarea este libera.

Vezi AICI programul.

Comentarii Facebook