Prima stagiune a Teatrului de Balet din Cluj debuteaza in 13 octombrie


Prima stagiune a Teatrului de Balet din Cluj debuteaza in 13 octombrie, cu un spectacol de gala la Opera Romana. Teatrul a luat fiinta de curand la Cluj si solistii si coregrafii provin de la Liceul de Coregrafie "Octavian Stroia" din Cluj.

Totul a pornit din initiativa unor tineri inimosi, sustinuti de conducerea liceului, care au pus bazele acestui teatru, in care vor lucra absolventii scolii de coregrafie din Cluj.

Elevii Liceului vor primi si ei roluri secundare in spectacolele de balet si vor castiga experienta.

"Primaria Cluj-Napoca sprijina acest proiect, fiind una dintre dovezile ca aspiratia noastra la statutul de capitala culturala a Europei este in stransa legatura cu comunitatea. Aici, la Cluj, exista activitate culturala, se nasc proiecte si se dezvolta noi directii artistice. Iar viitoarele spatii ale Centrului Cultural Transilvania vor avea, cu siguranta multe functiuni, una dintre ele fiind si aceea de spatiu de manifestare pentru spectacole de dans, clasic sau contemporan", a declarat primarul Sorin Apostu.

Teatrul de balet va sustine spectacole in toate salile disponibile in oras, de la Opera Romana, la cea Maghiara  sau la Casa de Cultura a Studentilor. Repetitiile se vor sustine in salile Liceului de coregrafie, fara a interveni in orarul elevilor, dupa finalizarea cursurilor si a orelor de studiu.

Printre specatolele ce vor fi puse in scena se numara Lacul lebedelor, Spargatorul de nuci si Don Quijote.

Comentarii Facebook