VIDEO/FOTO - Ați auzit de Listenbourg? Cum a apărut o nouă „ţară” în Europa: „Sunt convins că americanii nici nu ştiu numele acestei ţări”


O imagine cu o hartă a Europei care include o țară fictivă, Listenbourg, situată în Peninsula Iberică, a devenit virală pe rețelele de socializare după ce a fost distribuită acum trei zile. Scopul fotografiei false era de a ironiza americanii și preusupusa lor lipsă de cunoștințe de geografie, potrivit Euronews

Sunt convins că americanii nici nu ştiu numele acestei ţări”, a scris utilizatorul Gaspardo pe Twitter pe 30 octombrie, lângă fotografia cu harta Europei, pe care a desenat o săgeată care indica statul fictiv, situat lângă Spania şi Portugalia. În imagine, ţara era colorată în verde, sugerându-se faptul că aceasta este membră a Uniunii Europene. „Cine nu ştie despre Listenbourg?”, a comentat un alt utilizator, iar astfel, un nou meme s-a născut.

tara liste.jpg

Gluma a devenit populară pe rețelele de socializare

Postarea iniţială a strâns peste 95.000 de aprecieri pe Twitter. Ulterior, utilizatorii au decis să ducă gluma la un alt nivel, susţinând că statul există şi în realitate. O hartă din satelit de rezoluţie înaltă a înlocuit-o pe cea postată prima dată, iar pe Reddit, utilizatorii au creat un canal dedicat ţării, susţinând că Listenburg are propria competiţie de Formula 1 şi că astronauţii săi au participat la o misiune pe Lună.

Alții pretind că ţara are un „partid centrist extremist” al cărui lider s-a angajat să „îmbunătățească imaginea Listenbourg-ului în străinătate”, în timp ce presupusul Minister de Interne al ţării s-ar fi oferit deja să răspundă la orice întrebări referitoare la documente de identitate și vize. 

Țara fictivă are inclusiv un imn

O altă postare de pe Twitter susține că regele țării, Listen al XV-lea, a fost, de fapt, primul Rege Soare. El ar fi dus un război împotriva lui Ludovic al XIV-lea pentru prestigiosul titlu, în 1661. Pe YouTube, a apărut imnul naţional al ţării, împreună cu o imagine cu un steag în alb şi roşu, cu emblema unui vultur de aur.

Deși totul este fictiv, utilizatorii de pe rețelele de socializare au intrat în joc, inclusiv conturile oficiale, precum cel al clubului de fotbal Toulouse. Gluma legată de competiţia de Formula 1 a fost preluată și susținută şi de un cunoscut comentator sportiv francez pentru Canal+, Julien Febreauar, iar alții, cum ar fi echipa națională de hochei a Franței, fac cereri ironice ca Listenbourg să se alăture competiţiilor internaţionale.


Comentarii Facebook