Poetul Horia Badescu lanseaza la Cluj volumul "E toamna nebun de frumoasa la Cluj"


Cartea lansata de Horia Badescu cuprinde poeme inchinate Clujului, iar evenmimentul este organizat de: Uniunea Scriitorilor din Romania Cluj, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Radio Cluj si Editura Eikon.

Lansarea are loc joi, 3 noiembrie 2011, de la ora 17.00, la Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Sala Tonitza.

"Acum aproape o jumatate de veac, am intrat pe portile Clujului. Si Clujul m-a facut al lui. De aproape o jumatate de veac, urbea aceasta, care trece prin timp insotita de curgerea somnoroasa a Somesului, am facut-o a mea. Mi-a daruit un titlu universitar si o viata bantuita si rasfatata de frumusetea nebuna a toamnelor sale, de lumina brumata a strazilor si pietelor, de amurgul portalurilor si de magia locurilor unde se petreceau fabuloase intamplari goliardice, mi-a daruit misterul bibliotecilor si miracolul prieteniei, iubirile si tristetile, casa mea si pe toti ai mei. I-am daruit truda unei vieti, inscrisa intr-un raft de carti, in urmele prezentei mele in existenta lui si, mai ales, nestinsa iubire de el pe care o marturisesc aceste poeme", a spus poetul Horia Badescu.

La lansare participa Andrei Marca, rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", critici literari, dar si maestrul Dorel Visan.

Comentarii Facebook