Luni 30 Ianuarie

Poetul Horia Badescu lanseaza la Cluj volumul "E toamna nebun de frumoasa la Cluj"


Cartea lansata de Horia Badescu cuprinde poeme inchinate Clujului, iar evenmimentul este organizat de: Uniunea Scriitorilor din Romania Cluj, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Radio Cluj si Editura Eikon.

Lansarea are loc joi, 3 noiembrie 2011, de la ora 17.00, la Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Sala Tonitza.

"Acum aproape o jumatate de veac, am intrat pe portile Clujului. Si Clujul m-a facut al lui. De aproape o jumatate de veac, urbea aceasta, care trece prin timp insotita de curgerea somnoroasa a Somesului, am facut-o a mea. Mi-a daruit un titlu universitar si o viata bantuita si rasfatata de frumusetea nebuna a toamnelor sale, de lumina brumata a strazilor si pietelor, de amurgul portalurilor si de magia locurilor unde se petreceau fabuloase intamplari goliardice, mi-a daruit misterul bibliotecilor si miracolul prieteniei, iubirile si tristetile, casa mea si pe toti ai mei. I-am daruit truda unei vieti, inscrisa intr-un raft de carti, in urmele prezentei mele in existenta lui si, mai ales, nestinsa iubire de el pe care o marturisesc aceste poeme", a spus poetul Horia Badescu.

La lansare participa Andrei Marca, rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", critici literari, dar si maestrul Dorel Visan.

Comentarii Facebook