Cainii sunt mai destepti decat pisicile

O intrebare de cand lumea e pe buzele tuturor, care e mai destept cainele sau pisica. Specialistii din mai multe tari au elucidat misterul: cainele are creierul mai mare si mai multa materie cenusie.

 

Ba mai mult, in urma analizelor s-a stabilit ca prietenul cel mai apropiat al omnului, cum mai este numit cainele, are in plus fata de pisici 1,4 milioane de celule dedicate functiilor complexe, precum memoria si atentia.

 

Felinele au castigat concursul la popularitate si in plus se pot lauda cu simturi dezvoltate: pot vedea noaptea mult mai bine, aud de asemenea excelent, iar cainii se pot teme si de mirosul dezvoltat al pisicilor.

 

Cainii recupereaza insa aceste dezavantaje daca stam sa calculam istoria lor in prejma oamenilor.

 

Datele ADN ale arheologilor arata ca pisicile s-au lipit de curand de inima noastra, in comparatie cu cainii care au inceput sa fie domesticiti in urma cu 135 de mii de ani.

 

Specialistii au mai punctat in dreptul cainilor si capacitatea de ghid a acestora, atasamentul fata de oameni, intelegerea cuvintelor. Un Collie implicat in studiu a reusit sa inteleaga sensul a nu mai putin de 200 de cuvinte. 

 

Toate acestea au facut ca scorul final sa fie de 6 - 5 in favoarea cainilor, care au castigat astfel intrecerea de desteptaciune.

 

 

Comentarii Facebook