Petrecerile de Halloween au inceput la Cluj! Primele au fost gradinitele, urmeaza cluburile si restaurantele! VIDEO

Cum noaptea de 31 octombrie cade in acest an in week-end, Halloween-ul a inceput inca de astazi, mai ales in gradinite. Micutii, de la sectiile in limba engleza, stiu ce inseamna Halloween: te costumezi si primesti dulciuri!

 

Forfota a inceput inca de la prima ora a diminetii. Copilasii si-au pus costumele confectionate sau cumparate de parinti, care mai de care mai "infricosatoare".

 

Printre baieti cei  mai populari au fost Batman, Superman si Spiderman, iar printre fetite zanele si vrajitoarele. La gradinita Paradisul Prichindeilor din Cluj-Napoca, am dat si noi o raita pentru a vedea personajele "scary".

 

Micutii si-au prezentat rand pe rand costumele si au asteptat aplauzele audientei pentru modul in care au reusit sa intre in pielea personajului. Cand ai doar trei-patru ani, pare mult mai usor sa stai in fata publicului si sa fii actor.

 

Dar mai ales, nu vrei sa fii personajul negativ. "Sunt o zana si va fac vraji bune", "Sunt o vrajitoare, dar nu una rea" sau "Sunt un violonist si va voi tine un concert care va va fermeca", au fost doar cateva dintre transformarile copiiilor in cadrul paradei  celor mai la moda si a celor mai scary costume. Micutii au fost raspalatiti pentru efortul lor cu dulciuri si aplauze, si bineinteles cu un punch pe cinste.

 

Halloween este o sarbatoare de origine celtica sarbatorita in noaptea de 31 octombrie. In secolul al XIX-lea s-a raspandit in Statele Unite ale Americii prin intermediul imigrantilor irlandezi, iar mai apoi a fost preluata in mai toata lumea occidentala. Numele provine din limba engleza All Hallows' Even, sarbatoarea crestina a tuturor sfintilor. Dovleacul cioplit este una dintre caracteristicile Halloween-ului, acesta reprezentand lanterna lui Jack. De Halloween, copiii costumati in vrajitori, mumii , stafii si alte personaje cat mai infricosatoare colinda pe la case si intreaba "Trick or Treat" , adica Pacaleala sau dulciuri?. 

 

Tot week-end-ul la Cluj-Napoca vor avea loc petreceri in cluburi. In aceasta seara si maine seara cluburile se intrec in party-uri costumate, cu dovleci, cockteiluri si multe premii.

 

 

Iata cateva dintre cluburile care organizeaza party-uri de Halloween in Cluj-Napoca:

- Diesel Club

- Le General

- Dancing On The Graves On Halloween's Night la Irish & Music Pub
- Halloween Party la Umbra de Noapte
- Halloween Party in Club Waterloo
- Halloween Party in Club After Eight


Duminica, 31 octombrie, la Polus Center intre orele 12,00 si 14,00 copiii vor putea merge la vanatoare de vrajitoare, care vor fi ascunse in tot centrul comercial. Cu cat vor gasi mai multe, cu atat mai multe dulciuri vor primi.

 

 

Comentarii Facebook