Opt sfaturi pentru o dietă care te ajută să scapi de burtă


Cei care doresc un abdomen plat trebuie să aibă grijă ce alimente consumă. Dr. Oz a întocmit o listă pe care trebuie să o luați în calcul când mergeți la cumpărături.
 
1. Stabileşte din timp lista de cumpărături!

Nu pleca la cumpărături fără să ai o listă cu ingredientele recomandate de Dr. Oz, în funcţie de categoria alimentară. Astfel că trece neapărat pe lista de cumpărături următoarele alimente:

    -proteine: carne de pui, curcan, ouă, fructe de mare, carne de vită, porc
    -carbohidraţi complecşi: cartofi dulci, orez brun, ovăz, broccoli, spanac, sparanghel, salată verde, ceapă verde, pătrunjel
    -carbohidraţi simpli: mere, fructe de pădure
    -grăsimi: nuci şi seminţe crude, unt din diverse nuci (caju, migdale, nucă, arahide)
    -leguminoase: fasole boabe, mazăre, linte, năut

2. Consumă zilnic un smoothie anti-balonare

Este recomandat să începi ziua cu un smoothie delicios, plin de fibre care previn constipaţia şi cu enzime digestive care ajută la digestia alimentelor care cauzează adesea balonare.

Pentru a-l prepara ai nevoie de: 3/4 cană cu papaya, 3/4 cană cu ananas proaspăt, o jumătate de pară, 1 linguriţă de ghimbir proaspăt sau pudră uscată, 1 linguriţă cu seminţe de in măcinate, 2 frunze de mentă, 1 cană cu apă şi 2-3 cuburi de gheaţă. Se pun toate ingredientele în blender şi se amestecă până devin o băutură cremoasă.

3. Apă călduţă cu lămâie dimineaţa la trezire

Înainte de a lua micul dejun este recomandat să consumi un pahar de apă călduţă cu zeama de la o jumătate de lămâie.

4. Două idei pentru micul dejun

Un mic dejun consistent este cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont. Iată care sunt cele două sugestii oferite de Dr. Oz:

- terci de ovăz cu 8 nuci crude, fructe de pădure, scorţişoară şi 1 lingură cu unt de arahide pentru un plus de proteine şi grăsimi sănătoase.
- omletă din 4 albuşuri amestecată cu spanac, ciuperci, ceapă şi câteva cubuleţe de carne de curcan.

Citeşte mai multe pe Eva.ro

Comentarii Facebook