Opera Cluj: Nabucco, spectacolul la care artistii au imbracat uniforme medicale pro Raed Arafat, se joaca in 13 februarie


Spectacolul Nabucco 12, regizat de Alexander Hausvater, probabil cel mai bun din ultimii ani, se joaca luni, 13 februarie, pe scena Operei din Cluj.

Spectacolul a devenit faimos in intreaga tara, dupa ce, la premiera din 15 ianuarie, artistii au aparut imbracati in uniforme medicale si fluturand steagul. Spectacolul a coincis cu protestele din toata tara, cand oamenii au iesit in strada revoltati de modul in care a fost tratat medicul Raed Arafat, fortat sa isi dea demisia de la Ministerul Sanatatii.

Atmosfera a fost electrizanta, asemanandu-se cu cea de la premiera de acum 170 de ani de la "Scala" din Milano, cand artistii au indemnat spectatorii la revolutie.

 

Artistii de la Opera Romana din Cluj au imbracat uniforme SMURD la spectacolul "Nabucco 12" VIDEO

 

La finalul spectacolului, au fost aruncate in sala hartii pe care era textul cantecului "Dor de casa". Pe scena a fost fluturat si drapelul national, iar artistii au imbracat uniforme medicale, in semn de solidaritate cu romanii care protestau fata de desfiintarea acestui serviciu si impotriva legilor absurde.

Regizorul spectacolului, Alexander Hausvater, afirma ca isi doreste sa treazasca spiritul revolutionar al romanilor.

In spectacolul original, se vorbea despre eliberarea robilor evrei de sub dominatia babiloniana, dar acum Hausvater i-a inlocuit pe babilonieni cu nazistii, fiind proiectate si imagini din lagarele de concentrare.

Finalul a fost aplaudat minute in sir de spectatorii prezenti in sala.

Spectacolul se rejoaca luni, 13 februarie, de la ora 18.30.

Comentarii Facebook