O calatorie catre Kusadasi, destinatia de 5 stele a Turciei

Kusadasi, destinatia de 5 stele a Turciei, este diversificata atat ca ambianta cat si ca relief. Peisajul pare rupt din paradis: marea e turcoaz, nisipurile aurii te ademenesc, umbra palmierilor te imbie si nu te saturi sa absorbi prin piele si prin ochi soarele si peisalul marii Egee.

 

Dar poate unii dintre noi am dori sa exploram din abundenta pe care Turcia o ofera. Ofertele de vacanta pentru Kusadasi este bogata si exista  pentru orice buget. Daca esti in cautare de o oferta care nu te va ustura la buzunar, Alis Holidays are o oferta speciala la Complex Peach Villas

 

 

In drum spre Kusadasi, Turcia nu este completa fara a vizita faimosul Istanbul, cel mai mare oras, centrul cultural, economic si istoric a tarii. Pe scurt, în 24 de ore se pot vedea cateva obiective turistice importante, dar si poti trăi puțin din viața turceasă, la un restaurant tradițional, prin centrul orasului si prin magazinele tipic turcesti, in care shopping-ul este o adevarata placere. Cum stiu turcii sa vanda, nu stie nimeni. Te fac sa pleci de la ei din magazin convins ca ai cumparat marfa buna la un pret de chilipir. Daca e asa sau nu vei putea constata abia dupa ce ajungi in tara, dar sentimentul de satisfactie de shopping pe care il vei trai este special. O noapte in Istanbul si pachetul aferent pentru cele 7 zile in Kusadasi, la complex Rose Garden Vila 4 stele pot fi cumparate de la Alis Holidays.

 

 

Istanbul

 

Drumul continua prin traversarea strâmtorii Bosfor cu bacul și apoi cateva opriri, printre care și la un restaurant pe autostradă, unde se mananca foarte bine și foarte ieftin . Ziua urmatoare continua cu o excursie la orașul antic Efes, care încă mai păstrează din farmecul timpurilor de mult trecute. În acest oraș, întemeiat de colonistii ionieni, în secolul XI i.C.. In secolul VI i.C. a fost construit si Templul Zeitei Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Orașul a fost ocupat în anul 133 d.C. de romani si a devenit capitala provinciei romane Asia. În prezent, turistul mai poate vedea fosta agora, forumul, biblioteca lui Celsus și stadionul. Un ghid iscusit vă va face să înțelegeți foarte bine cum funcționa viața în acest oraș, considerat unul dintre cele mai importante ale acelor vremuri. Spre exemplu, una dintre istorisiri spune că biblioteca din oraș era frecventată de bărbați și cu alte scopuri. Acolo exista un tunel, prin care se ajungea direct la bordelul de peste drum, fără ca soțiile lor să știe unde sunt. Povestea poate fi numai o legendă, dar are mare priză la public. Tot aici puteți vedea prima reclamă din lume, după cum se laudă turcii. Este vorba despre o talpă gravată pe o bucată de marmură, semn că în acea direcție era ”casa plăcerilor”.

 

Excursia la Efes durează circa 45 de minute și se termină la un amfiteatru, unde acustica este impresionantă, motiv pentru care concerte ale unor artisti in voga sunt organizate aici an de an. Tot aici s-au filmat si scene din filmul Gladiatorul, in care rolul principal l-a avut Russell Crowe. Daca vreti sa verificati ce acustica minunata are acest amfiteatru, vă sfătuiesc să încercați să aplaudați. Categoric o sa fiti impresionati.

 

 

Efes

 

O altă excursie, care se leagă de Efes, este cea la Casa Sfintei Fecioare Maria. Capela existentă acum a fost construită pe ruinele Casei Sfintei Fecioare, temeliile datand din sec I-IV, iar restul din sec. Al VII-lea. Aici, există și o placă de unde turiștii pot afla istoria locului: ”In secolul trecut a aparut o carte intitulata <<Viata Fecioarei Maria>> scrisa dupa revelatiile unei credincioase germane Caterina Emmerich care, fara sa fi venit vreodata in aceste locuri , descrie cu o exactitate surprinzatoare casa de pe colina de Efes, unde ea o vedea pe Fecioara Maria petrecandu-si ultimii ani. Urmand aceste indicatii s-au format doua expeditii stiintifice (1891) care au descoperit locul si ruinele, asa cum fusesera ele descrise de catre Caterina Emmerich”. Ziua s-a terminat la un atelier de prelucrare a pieilor, turcii fiind renumiți pentru produsele lor. Aici, cei care au vrut au cumpărat haine, după ce s-au târguit, pentru că prețurile sunt cam piperate la început, dar apoi scad, pana la 25-30 la suta. Oricum imediat ce le treceti pragul ei va anunta ca aveti discount jumatate din pretul afisat. Târguiți-vă si la acest pret, caci sigur o sa mai obtineti inca cel putin 15-20 la suta. Am constatat că turcii țin foarte mult la produsele lor locale. Toate grupurile de turiști sunt duse fie la o manufactură de prelucrare a pieilor, fie la un magazin de dulciuri. Comerțul îl au în sânge și se descurcă de minune.

 

Cand ajungi la destinatia calatoriei, trebuie sa stii ca Kusadasi este unul dintre cele mai mari cosmopolite orase-resort ale Turciei si un punct nodal pentru croaziere. Orasul ofera plaje aurii, shopping si divertisment din belsug.  Daca doresti sa investesti mai mult in comfortul tau si in timpul vacantei si doresti sa fii cazat intr-un hotel impecabil, Alis Holidays ofera acomodarea la all-inclusive Hotel Alkoclar Adakule 5 stele

 

 http://alisholidays.ro/oferte-speciale/oferta-speciala-kusadasi-hotel-grand-efe-4/ 

Taramurile insorite ale Turciei te asteapta!

 

 

 

Comentarii Facebook