Managementul timpului. Vezi cum poți salva o oră pe zi


Pentru persoanele cărora nici 24 de ore nu le mai sunt suficiente pentru a-și desfășura activitățile, specialiștii au găsit soluția perfectă.

Un management al timpului bine implementat te poate ajuta să ”economisești” o oră pe zi, pentru o binemeritată pauză.


Salvează 25 de minute
Nu te mai opri pentru a răspunde la telefon, a scrie un e-mail sau a purta o conversație dacă ești în mijlocul unei activități. Unele studii relevă faptul că îți ia între 20 și 25 de minute să reintri în starea de concentrare în care erai înainte de a te întrerupe. Termină ce ai de facut și apoi poți da telefonul restant sau poți răspunde la un e-mail.
 
Salvează 20 de minute
Pentru că de multe ori indecizia te ține pe loc, planifică-ți următoarele 3 zile în avans. Aranjează-ți prioritățile și astfel nu te vei mai simți coplșit de multele sarcini pe care trebuie sa le îndeplinești. Dacă te hotărăști în ultimul moment dacă să te duci la sala sau să rămâi acasă să mănânci un mic dejun copios nu vei fi pregătit pentru niciunul dintre ele..

Salvează 15 de minute
Aranjează-ți hainele în dulap pe umeraș în funcție de culoare și de ocazie (haine de birou, de plimbare, de ieșit în oraș). Astfel, îți va fi mult mai ușor să te decizi cu ce să te îmbraci când pleci din casă.
 
Salvează 5 de minute
Această regulă este rezervată doamnelor. Cât timp se pierde căutând prin geanta de obiecte cosmetice după un ruj sau un creion dermatograf? Limitează-te la maximum 8 produse pe care să le aranjezi într-un dulăpior cu sertărașe și nu doldora într-o gentuță.

Sursa: sfatulparintilor.ro
 

Comentarii Facebook