Premiera filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier" are loc la in seara aceasta la Odeon

Filmul romanesc premiat recent cu Ursul de argint la festivalul de la Berlin va avea premiera la Cluj la ora 18.00, in cinematograful din complexul Polus Center

 

Luni , filmul a fost proiectat detinutilor din penitenciarul Craiova, unul din cele doua inchisori unde au fost organizate atelierele de actorie in urma carora mai multi detinuti au ajuns sa joace in film. La proiectie au asistat actorii din rolurile principale si echipa de productie.

 

Drama regizata de Florin Serban ii are in rolurile principale pe Ada Condeescu si George Pistereanu. Debutul in filme de lung metraj al regizorului roman a fost distins la Berlin atat cu premiul "Alfred Bauer" pentru noi perspective in arta cinematografica cat si cu Marele Premiu al Juriului , reusind sa depaseasca filmul celebrului regizor Roman Polanski.

 

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă după mult timp din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii… Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment  i se poate întâmpla orice (Sinopsis cinemagia.ro)

 

Comentarii Facebook