Inițiativă superbă! O companie a „angajat” ciori pentru a aduna mucurile de țigară de pe străzi


O companie suedeză  a „recrutat” ciorile pentru a aduna mucurile de țigară aruncate pe străzile și în piețele unui oraș suedez. Proiectul face parte dintr-un plan de reducere a costurilor.

Păsările sunt recompensate cu hrană pentru fiecare chiștoc depus într-o mașină specială, proiectată de un startup din Södertälje, localitate de lângă Stockholm, și își duc sarcinile la bun sfârșit cu succes.

Sunt păsări sălbatice care participă în mod voluntar”, a explicat Christian Günther-Hanssen, fondatorul Corvid Cleaning, potrivit The Guardian.

Peste un miliard de mucuri de țigară sunt împrăștiate pe străzile Suediei anual, acestea reprezintă 62% din totalul gunoiului. Administrația locală din Södertälje investește 20 de milioane de coroane suedeze (aproximativ 1,6 milioane de lire sterline) pentru curățarea străzilor, potrivit fundației Keep Sweden Tidy.

Folosirea ciorilor pentru adunarea chiștoacelor de pe străzi ar putea duce la economisirea a cel puțin 75% din costurile implicate în această activitate.

Ciorile sunt capabile să gândească ca un copil de șapte ani, potrivit unor studii. Acest lucru le face cele mai inteligente păsări pentru această meserie.

Sunt mai ușor de dresat și există, de asemenea, șanse mai mari să învețe una de la cealaltă. În același timp, există un risc mai mic să mănânce din greșeală alte gunoaie. Estimarea costului de ridicare a mucurilor de țigară este de aproximativ 0,80 coroane suedeze pe muc de țigară, unii spun chiar că se ridică la 2 coroane. Dacă ciorile adună chiștoacele, costul scade la 0,2 coroane”, a explicat Günther-Hanssen, ​​fondatorul Corvid Cleaning, potrivit The Guardian.

Comentarii Facebook