AVATAR 3D, regizat de James Cameron, - cel mai bun film al anului- Globurile de Aur 2010

La a 67-a editie a Globurilor de aur, "Avatar" a fost desemnat cel mai bun film drama, iar James Cameron cel mai bun regizor.

 

Avatar a fost realizat de James Cameron la 12 ani de la primul succes al regizorului - "Titanic", filmul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei mondiale- 1,8 miliarde de dolari. James cameron pare sa alba si mai mare suscces cu AVATAR si are mari sanse sa detroneze Titanicul, intrucat are deja incasari de 1,6 miliarde de dolari. In toata lumea, filmul are un succes imens la public .  La Cluj  proiectiile se fac in continuare cu casa inchisa.

 

"Marea mahmureala" a fost desemnata cea mai buna comedie, iar la categoria cel mai bun scenariu au castigat Jason Reitman si Sheldon Turner pentru "Up in the air". Cea mai buna actrita a fost desemnata Sandra Bullock pentru rolul din "The blind side", iar cel mai bun actor Jeff Bridges pentru rolul din filmul "Crazy Heart".

 

Meryl Streep a castigat competitia pentru cea mai buna actrita de comedie, pentru rolul din "Julie si Julia", iar Robert Downey Jr. a fost desemnat cel mai bun actor de comedie pentru rolul din "Sherlock Holmes". Martin Scorsese a primit premiul pentru intreaga cariera.

 

Serialul "Mad Men" a fost desemnat cel mai bun serial drama, iar "Glee" cel mai bun serial comedie. Julianna Marguiles a primit pentru rolul din "The Good Wife" premiul la sectiunea cea mai buna actrita intr-un serial dramatic, iar sectiunea cel mai bun actor a fost castigata de Michael C. Hall, pentru rolul din "Dexter".

 

Globurile de Aur preced cu aproape doua luni mult ravnitele Oscaruri si sunt acordate de Hollywood Foreign Press Association (Asociatia Presei Straine de la Hollywood). Cele 25 de Globuri au fost acordate in cadrul unei gale gazduite de hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, California.

Castigatorii Golden Globes- Globurile de Aur 2010

 

1. Cel mai bun film -AVATAR

2. Cel mai bun regizor -James Cameron

3- Cea mai buna actrita- Sandra Bullock-The Blind Side

4.Cel mai bun actor Jeff Bridges - Crazy Heart

5. Cea mai buna comedia/musical- The Hangover

6. Cea mai buna actrita intr-o comedie/musical- Meryl Streep -Julie and Julia

7. Cel mai bun actor in comedie/musical- Robert Downey Jr.- Sherlock Holmes

8. Cea mai buna actrita in rol secundar-

Mo'nique Precious: Based On The Novel Push By Sapphire

9. Cel mai bun actor in rol secundar-

Christoph Waltz – Inglourious Basterds

10. Cel mai bun film de animatie "Up"

11. Cel mai bun  film strain The White Ribbon (Das Weisse Band - Eine Deutsche Kindergeschichte) (Germany)

12. Cel mai bun scenariu Jason Reitman, Sheldon Turner - Up In The Air

13. Cel mai bun scenariu The Weary Kind (Theme From Crazy Heart)" – Crazy Heart

14. Cel mai bun serial de televiziune- Mad Men (AMC)


 

 

 

 

Comentarii Facebook