"Avatar" domina in continuare box office - ul, la cinci saptamani de la premiera

Pelicula "Avatar" continua sa domine topurile la cinci saptamani de la premiera. La Cluj, filmul face in continuare sala plina atat Cinema City, cat si Odeon Cinema.

Doar in box office -ul american filmul "Avatar" a avut incasari, in ultimele cinci saptamani, de 491 milioane de dolari. Filmul a costat aproape 600 de milioane de dolari, dar deja la nivel mondial a adunat 1,2 miliarde de dolari, doar din vanzarea de bilete.

In week-end -ul care a trecut, filmul lui James Cameron a atras castiguri de 41,3 milioane de dolari, cu 10 milioane de dolari mai mult fata de filmul de pe locul doi, "The Book of Eli", care a incasat 31 de milioane.

"Avatar" este cel mai scump film din istoria cinematografiei, 240 de milioane a costat realizarea filmului, iar alte 290 de milioane promovarea lui.

Potrivit site -ului IMDB, filmul "Sherlock Holmes" a cazut in topul incasarilor pe locul 5, cu venituri totale din bilete de 9,82 milioane in acest week-end, in timp ce filmul "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel" ocupa pozitia 4, cu incasari de 11,5 milioane de dolari.

Aventura din filmul "Avatar" se petrece pe planeta Pandora, o lume fantastica locuita de Na'vi, o populatie care incearca sa isi apere planeta in fata pamantenilor, care incearca sa distruga locul si sa ii alunge pe localnici, pentru a-i explora zacamintele.

Filmul "Avatar" si regizorul James Cameron s-au impus duminica noaptea si la Globurile de Aur, unde au castigat premiul pentru cel mai bun regizor si cel mai bun film dramatic. 

Comentarii Facebook