Gary Lucas la TIFF Cluj: Cand eram copil voiam sa ma fac vampir sau rabin!- VIDEO

Chitaristul Gary Lucas a venit la Festivalul de Film Transilvania TIFF 2010 pentru a sustine un concert de chitara live pentru filmul Dracula, realizat in 1931 de George Melford. Este vorba despre versiunea in spaniola a filmului cu acelasi titlu, cu Bela Lugosi.

?

"Aceeaşi poveste, dar alţi actori şi altă limbă! Această versiune în limba spaniolă era filmată în aceleaşi decoruri şi în acelaşi timp ca versiunea în limba engleză, cu Bela Lugosi în rolul principal. Versiunea engleză era filmată ziua, iar cealaltă noaptea. Bineînţeles că vorbitorii de spaniolă zic că versiunea lor e mai bună!" spun reprezentantii TIFF. Gary Lucas a ales sa acompanieze live la chitara aceasta productie.

?

Aseara la deschiderea oficiala a oferit o bucata live, iar astazi chitaristul ne- a explicat cum a ales filmul: "Cand eram mic copil voiam sa ma fac sau vampir sau rabin (...). Eram un fan al filmului Dracula", a povestit Gary Lucas.

?

Asa ca daca nu s-a facut nici vampir si nici rabin, ales ca macar sa vada filmul Dracula de sute ori, pentru a putea crea reprezentantia solo. "Mare parte din ceea ce fac este improvizatie, asa ca la fiecare concert aduc ceva nou, niciun concert nu seamana cu celalalt".

?

Concertul integral il veti putea vedea odata cu proiectia filmului Dracula maine seara la Palatul Banffy din Bontida.

Comentarii Facebook