Florin Piersic: In primul meu rol am avut o singura replica: "Sa facem greva!"- VIDEO

Actorul Florin Piersic si-a sarbatorit cei 74 de ani pe scena Teatrului National din Cluj-Napoca. De la hohote de ras, la lacrimi, spectatorii prezenti in sala au tracut prin toate starile emotionale.

 

Inainte de a incepe piesa "Straini in nopate", in care a jucat alaturi de Emilia Popescu, Piersic a povestit pe scena Nationalului clujean cum a primit primul rol si mai ales, cum l-a interpretat.

 

"Visam si eu sa apar o data pe scena sa spun o vorba. Si cand am venit la repetitie, Ion Dinescu imi spune . Zic- . . M-am dus acasa si le-am spus parintilor mei: am un rol la Teatrul National Cluj. Doua luni de zile in gradina casei de pe strada Bolintineanu strigam cat ma tinea gura . Ca au venit vecinele la mama sa o intrebe -Doamna Piersic, dar de ce striga Florin sa facem greva, ce greva vrea sa faca el?"

 

De la pregatirile facute sstrigand in gura mare replica , si pana la ceea ce a iesit la premiera a fost cale lunga. Sala a izbucnit in hohote de ras in momentul in care Piersic a ajuns la momentul primei lui prestatii pe scena Nationalului.

 

"In loja in care stati dvs (n.r.primarul Sorin Apostu si presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise) era dr Petru Groza. Eu cand am auzit lucru asta sigur ca am avut emotii, ba e Petru Groza in sala, cand am sa spun replica asta ii omor pe toti. saream si pe masa aia. Dupa 20 de repetitii masa era cam subrezita din cauza sariturilor mele. Parintii mei, pe aicea prin randul doi, si ma gandeam sa nu ii deceptionez. Si cand a venit momentul tipografiei unde erau vreo 40 de figuranti (...)Domne si sar, cum n-am sarit la nicio repetitie, masa se rascracaceste si eu cat is de lung m-am lungit aici pe scena si am reusit din cauza loviturii pe care o primisesem in fund sa spun (n.r. voce foarte slaba). Toata lumea deceptionata(...)M-am dus acasa , intru in casa, mama", a spus actorul.

Comentarii Facebook