Filarmonica Transilvania va concerta în Bahrain și anulează un spectacol de la Cluj

 

Filarmonica de Stat ”Transilvania” va concerta pentru prima dată în Orientul Mijlociu, într-un turneu de 5 zile, în perioada 25-30 aprilie 2013, în Regatul arab Bahrain.

 

Acest turneu are loc cu ocazia Conferinţei Internaţionale ”Exploring New Cultural Horizons for Tourism” din Manama, în cadrul căreia Orchestra Filarmonicii clujene va susţine un Concert Simfonic cu lucrări reprezentative pentru cultura muzicală arabă, în data de 28 aprilie, la Teatrul Naţional din Bahrain. 

 

La pupitrul orchestrei se vor afla marele dirijor austriac Karl Sollak, cunoscut pentru colaborările sale cu Plácido Domingo, José Carreras şi Mirella Freni, alături de dirijorul de origine libaneză, Lubnan Baalbaki, stabilit în prezent în România.

 

Renumita cântăreaţă de operă Hiba al Kawas (Liban) se va afla pe scenă atât în calitate de Grand Dame a muzicii arabe, cât şi de compozitoare a două lucrări ce vor fi interpretate în primă audiţie absolută, sub bagheta dirijorului Lubnan Baalbaki.

 

Concertul Simfonic in memoriam Erich Bergel programat în data de 26 aprilie 2013 la Cluj este anulat, întrucât o mare parte din Orchestra Simfonică se va afla în Bahrain.

Comentarii Facebook