Fanii "Razboiul Stelelor" isi sarbatoresc astazi, 4 mai, eroii


Trilogia "Razboiul Stelelor" este sarbatorita astazi de catre fanii din intreaga lume. Filmul a adus incasari de miliarde de dolari in toata lumea si a transformat actori necunoscuti in vedete internationale.

Astazi, practic se implinesc 33 de ani de cand celebra replica a lui Yoda "Forta fie cu tine!" a fost rostita pentru prima data.

George Lucas, regizorul seriei de filme "Razboiul Stelelor", a facut o adevarata afacere in momentul in care a semnat cu studiourile Fox: a obtinut controlul asupra scenariului si regiei, dar si 40 % din profitul adus de produsele promotionale. Motivul: sefii de la studiourile Fox nu au banuit succesul international de care se va bucura pelicula.

Cererea de figurile cu eroii din film i-a luat pe nepregatite pe producatori, care au furnizat o vreme buna cutii goale, cu promisiunea ca le vor umple cu miniaturile lui Luke, Han ori Leia dupa ce vor iesi din fabrica.

Primul episod din seria de filme a costat 11 milioane de dolari, iar incasarile totale facute de studiourile Fox se ridica la 4,3 miliarde de dolari.

Comentarii Facebook