Facebook-ul sau sexul? Vezi ce preferă tinerii în ziua de azi



Rezultatul unui studiu realizat de către cercetătorii germani le-a dat peste cap toate așteptările.

În urma studiului privind comportamentul tinerilor, cercetătorii au aflat că activitatea preferată a acestora este cea de a petrece timpul pe rețelele de socializare și de a-și verifica e-mail-ul.

Cercetarea a vizat în special tinerii de 20 de ani, cărora li s-au trimis sondaje pe telefon, în diferite momente ale zilei, timp de o săptămână. Aceștia trebuiau să spună ce își doresc să facă în momentul respectiv, cât de mult și pentru cât timp, scrie ABC News.

Folosirea rețelelor de socializare, verificarea e-mailurilor, navigarea pe internet sau urmărirea programelor TV prezintă un interes mărit, mai ales din cauza efortului și a costurilor reduse pe care le presupun”, e de parere Wilhelm Hofmann, profesor asistent al Școlii de Business de la Universitatea din Chicago, și autor al studiului.

O altă cauză a acestui comportament o reprezintă răspândirea smartphone-urilor: „Oamenii își verifică într-una telefonul, pur și simplu nu se pot abține”, spune Karen North, de la Universitatea Southern California, din Los Angeles.


Studiul a fost efectuat pe un număr de 10.000 de persoane și deși nu se știe câți dintre ei aveau partener, toți dețineau un smartphone.



Sursa: ABC News

Comentarii Facebook