EI SUNT PRINȚIȘORII Clujului: Dețin milioane de euro și RUP cluburile. Mâine vor controla ORAȘUL - FOTO

 

Clujul este controlat de un grup restrâns de familii, care dețin o avere care se apropie de o jumătate de miliard de euro. Unii dintre copiii acestora deja sunt majori și ”rup” cluburile sau studiază ”afară”, dar mâine vor controla orașul.

 

Știri de Cluj va prezinta o selecție a acestor ”prințișori”, care se afișează prin oraș la bordul unor mașini de lux și sunt îmbrăcați în haine de lux. Luxul afișat este uneori ostentativ. Copii de azi ai acestor milionari îmbogățiți după Revoluție vor deveni patronii de mâine. iar copiii noștri vor deveni angajații lor.

 

Andrei Timofte, 26 de ani, este fiul omului de afaceri Mircea Timofte, cotat cu o avere de 20 milioane de euro în topurile naționale. Tânărul Timofte preferă mașinile Audi, având în garaj modelele R8, A7, Q5. El este director la firma Transilvania Construcții, proprietatea familiei.

 

 

Andrei Timofte este în acest moment cel mai tânăr manager din construcții din Transilvania. Firma condusă de el are o cifră de afaceri de milioane de euro.

 

Timofte obișnuia să iasă în cluburile de fițe ale Clujului, dar acum s-a ”cumințit”. Nu are prietenă, aviz amatoarelor, și preferă să își petreacă vacanțele la schi în stațiunile din afara țării.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Alex Rus, 24 de ani, este fiul fostului ministru de Interne, Ioan Rus. Alex conduce un Range Rover Vogue, ultimul tip, în valoare de 100.000 de euro, dar deține și un apartament în Gruia evaluat la 80 de mii de euro. Cadoul din partea tatălui său, Ioan Rus, la împlinirea vârstei de 24 de ani este hotelul Meridian de pe Calea Turzii. Imobilul era deținut de Ioan Morar, fostul director de la Romsilva Cluj, și un alt personaj, ultimul pierzându-și acțiunile la cazino.

 

 

Tânărul crai poate fi văzut prin cafenele de lux din centrul Clujului, dar încet preia conducerea firmei Autosincron, unde tatăl lui este acționar.

 

Alex Rus este într-o relație cu Denisa Pastor, fotomodel, cunoscută după ce a pozat în liga sexy GSP. Relația celor doi este zbuciumată, deoarece fostul ministru de Interne nu o vede cu ochi buni.

 

Averea familiei Rus este una considerabilă, Ioan Rus având în conturi aproape 5 milioane de lei, adică peste un milion de euro. De asemenea, familia mai deține acțiuni în valoare de 500.000 de euro.

 

Ioan Rus mai deține o casă de locuit, cu o suprafață de 493 mp, în județul Cluj și o colectie de 93 de tablouri, estimata la aproximativ 55.000 de euro.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Ștefan Cristea, 27 de ani, este fiul milionarei tăcute a Dejului, proprietara primul parc industrial din județ, ARC Dej. Ștefan a primit de la mama lui frâiele afacerii, moștenind o avere de 15 milioane de euro. 

 

 

 

Renumit pentru faptul că se îmbracă numai de la Milano și conduce numai mașini scumpe: un Jaguar și un Mercedes S Class. Ștefan Cristea poate fi văzut aproape zilnic la Klausenburg Cafe, dar și în alte localuri de pe ”riviera” Clujului. 

 

 

 

Ștefan a avut o pasională poveste de dragoste cu o polițistă, Natalia B., care lucrează la Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Cluj. Cei doi s-au despărțit în urma unui imens scandal, milionarul fiind acuzat că a înșelat-o.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Cristian Tecar, 21 de ani, este fiul omului de afaceri Ioan Tecar, cu o avere de 28 milioane de euro. 

 

 

Cristi conduce cu Audi A5, de circa 40.000 de euro. El și-a luat permisul la 18 ani, dar conduce încă de la 16 ani o mașină model Secma (care se poate conduce de la 16 ani).

 

Ioan Tecar este cel mai bogat om de afaceri din Dej, fiind abonat la fondurile publice ale Consiliului Județean Cluj. Firma lui Tecar senior, Samus Construcții a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Cluj pentru asfaltarea a 317 kilometri de drumuri județene, pentru suma de 197.5 milioane lei, aproximativ 47 milioane euro.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Sorin Gadola, 26 de ani, fiul omului de afaceri Ștefan Gadola, 30 milioane de euro. Mașina preferată este un BMW X6, cotată la 60.000 de euro, model primit cadou de la tatăl său. 

 

 

Împreuna cu fratele lui Raul, Sorin lucrează la firma Energobit, construită de la zero de tatăl său împreună cu Ioan Socea şi Péter Pál. Firma sponsorizează CFR Cluj și are o cifră de afaceri de 160 de milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de 2011. Interesant este că cei trei acționari vor să vândă firma unui fond de investiții din Polonia și BERD.

 

 

Sorin Gadola este implicat într-o relație cu Anisa, o tânără de familie bună, dar care nu se ridică la potența financiară a clanului Gadola.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Andrei Boca (foto, dreapta), 24 de ani, fiul milionarului Ionel Boca, care și-a făcut averea din case de schimb valutar, case de amanet și din construcții. 

 

 

Familia Boca este renumită pentru faptul că stă departe de ochii curioșilor, nimeni neștiind exact ce avere are. Unii apropiați susțin că Ionel Boca ”învârte” afaceri de circa 5 milioane de euro.

 

Andrei Boca conduce un Mercedes E Class, model nou, în valoare de 100.000 de euro, plătit cu banii jos. Sursele citate susțin că Andrei și-a rezervat mașina direct din Germania și a primit-o chiar înainte de lansarea oficială. ”S-a dus la volanul mașinii la lansarea oficială și i-a lăsat pe toți mască”, a precizat un apropiat al tânărului.

 

Andrei deține o locuință în Andrei Mureșanu, în valoare de peste 100.000 de mii de euro. Familia mai deține o cabană la Muntele Rece si mai multe imobile pe strada în Florești, care au fost construite de firma familiei Boca. Sursele din oraș vorbesc că Ionel Boca și-a început ”afacerile'” schimbând valută în stradă și a devenit milionar din afaceri imobiliare.

 

Andrei Boca are o relație cu o coafeză de 19 ani. La finalul anului 2012, el a fost implicat într-un accident soldat cu moartea unei persoane în Aghireș. 

______________________________________________________________________________________________________________

 

Dana Cristea, 24 de ani, fiica deputatului Aurelia Cristea (USl). Frumoasa tânără deține o locuință evaluată la 100.000 de euro, situată în apropiere de Parcul Rozelor. 

 

 

Mama acesteia a pornit de jos, lucrând înainte de 1989 ca vânzătoare la un magazin de vopsele din Aghireș. Aurelia Cristea a urcat pe scara socială, ajungând să lucreze în asigurări și să dobândească o avere consistentă. Recent, familia Cristea a scos la vânzare o locuință de lux din cartierul Gherogheni, estimată la valoarea de 750.000 de euro.

 

Aurelia Cristea este divorțată și este implicată într-o relație cu fostul comandant al IPJ Cluj, Teodor Pop Pușcaș, acualmente propietarul fimei de securitate PP Protect și a hotelului Royal.

 

Dana Cristea conduce un VW Jetta și este director adjunct la Asicons. Nu bate cluburile și a avut o relație misterioasă până acum câteva luni. 

______________________________________________________________________________________________________________

 

Aviva Vita, 23 de ani, studiază la Londra la facultatea de Business, plătind o taxă de circa 20.000 de euro pe an. Tatăl ei, Vasile Vita, deține firma de electronice Vitacom, cu puncte de lucru în toată țara, și o cifră de afaceri de circa 7 milioane de euro pe an.

 

Vasile Vita are o avere de circa 6 milioane de euro și, în trecut, a fost inclus în Top 300 Capital.

 

 

Aviva conduce un BMW Seria 7, în valoare de 150.000 de euro, și are un apartament de 300 de mp, evaluat la 120.000 de euro. 

 

Aviva se pregătește la Londra pentru a prelua frâiele companiei. Numai sediul firmei Vitacom, de pe strada Fagului, din cartierul rezidențial Bună Ziua, valorează câteva milioane de euro. De asemenea, Vasile Vita a dezvoltat în același cartier un complex de vile, câștigând milioane de euro. 

 

Surse din lumea mondenă a Clujului susțin că aceasta ar fi implicată într-o relație fierbinte cu misteriosul Bashar Molhem (foto), fiul unei familii de milionari din Siria, stabilită la Cluj-Napoca în urmă cu 15 ani.  

______________________________________________________________________________________________________________

 

Péter Zsuzsa, 23 de ani, studiază tot la Londra, arhitectură. Fiica milionarului Peter Pal, cu o avere estimată de 32 milioane de euro, cel care deține împreună cu Gadola firma Energobit. 

 

 

Familia Pal deține o cafenea și un restaurant de lux în centrul Clujului. Péter Zsuzsa conduce o mașină Mini Cooper, modestă ca valoare. 

 

Peter Pal este vicepreședinte al firmei Energobit.  ”La început făceam instalaţii pentru găini sau borcane cu smântână, nu a fost chiar cum ne aşteptam. După 22 de ani am ajuns un grup cu 1.200 de oameni şi cu o cifră de afaceri anuală de 140 de milioane de euro. Ne-am axat doar pe domeniul în care aveam pregătire. Noi suntem ingineri, nu ne-au tentat nici spitalele, nici imobiliarele, ci doar proiectele energetice”, a povestit Peter Pal, vicepreşedintele grupului EnergoBit.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Ioana Moldovan, 22 de ani, fiica milionarului Ioan Moldovan, cu o avere de 15-16 milioane de euro. Familia Moldovan face bani din mezeluri, deținând firmele Agro-invest Prod, cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro pe an.

 

 

Ioana studiază la Facultatea de Științe Economice din Cluj și conduce un BMW Seria 3, cumpărat cu peste 60.000 de mii de euro.

 

Tânăra a făcut liceul la Londra, iar ultimii ani i-a făcut la Liceul ”Liviu Rebreanu” din Bistrița-Năsăud, iar acum urmează să preia conducerea hotelului Dracula și complexul Coroana de Aur.

 

 

Ioan Moldovan este considerat drept cel mai bogat om din Bistrița-Năsăud. 

______________________________________________________________________________________________________________

 

Vlad Buzoianu, 23 de ani, este fiul lui Octavian Buzoianu, fostul director de la Ursus Cluj, care deține o avere de circa 7 milioane de euro. Buzoianu senior este un controversat om de afaceri din Cluj. 

 

 

Vlad a studiat la Londra - Facultatea de Business. El va prelua Hotelul Opera Plaza, 5 stele, dar nu epatează când vine vorba de mașini, conducând numai un Peugeot modest.

 

Mama acestuia este Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicina din Cluj-Napoca.

 

 

Familia Buzoianu a fost implicată într-un scandal în trecut, fiind dată în judecată de mai multe persoane, care au cumpărat locuințe în Florești și care nu și-au mai primit apartamantele, chiar dacă a trecut cu mult termenul de predare. Familia Buzoianu a fost implicată în multe scandaluri în trecut.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Molhem Bashar, 22 de ani, conduce un VW CC, din 2010, cumpărat cu 40.000 de euro. Tânărul sirian figurează cu o locuință în Arad, estimată la 80.000 de euro, lucru puțin ciudat, deoarece familia Molhem are reședința în Cluj-Napoca. 

 

 

Bashar provine dintr-o familie foarte influentă în județ, ținând, în trecut, primele pagini ale ziarelor cu mai multe afaceri. Aceștia fiind importanți dezvoltatori imobiliari începând de la boom-ul imobiliar din 2008. Familia deține importante spații comerciale închiriate la bănci în centrul Clujului, terenuri în zone importante, diferite restaurante, iar surse apropiate susțin că familia deține un imperiu imobiliar, estimat la câteva milioane de euro, în țara de origine, Siria. 

 

 

Într-un top realizat în trecut, familia Molhem este a doua cea mai bogata familie de arabi din Cluj, deținând o avere de câteva milioane de euro. Aceștia refuză vehement orice apariție, care i-ar putea scoate în fața lumii.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Flaviu Chertes, 26 de ani, este fiul fostului consilier ministerial Mircea Chertes, un controversat politician. 

 

 

Flaviu obișnuiește să frecventeze clubul de fițe Diesel, fiind renumit în lumea bună a Clujului după ce a făcut praf două mașini de lux. El a distrus un Mercedes S Class, pentru care a primit despăgubiri 76 de mii de euro, minus epava. Flaviu Chertes s-a răsturnat pe Calea Turzii în afara părții carosabile. 

 

 

Flaviu Chertes și-a încercat din nou norocul cu asigurările, invocând că a avut un accident cu autoturismul Audi A8 și solicitând daune de 15.000 pe polița Casco, pentru că și-a spart baia de ulei. 

 

Compania de asigurări a refuzat să plătească pe motiv că la locul accidentului nu s-au găsit urme de ulei. 

 

 

Tatăl tânărului teribilist, cunoscut pentru scandalurile pe care le face în cluburile din oraș, este un renumit medic veterinar, fost consilier al premierului Tăriceanu și directorul Agenției Sanitar Veterinare. 

 

Chertes senior este un personaj controversat, fiind implicat în foarte multe scandaluri și acuzat că și-a făcut averea din fonduri publice.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Ionuț Rus (foto stânga), 22 ani, este fiul fostului șef al BCCO, comisarul Toma Rus. Acesta deține un Mercedes CLK, în valoare de 20.000 de euro, second hand.

 

 

Toma Rus, tatăl acestuia, predă în momentul de față la masterul de securitate de la UBB Cluj, fiind un personaj extrem de controversat, considerat în cărți pentru a obține un post de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

 

 

Familia Rus deține spații închiriate la bănci și farmacii în centru Clujului, având o avere de câteva milioane de euro.

______________________________________________________________________________________________________________

 

Horațiu Dan, 25 de ani, fiul patronului hotelului City Plaza, Sorin Dan. Averea familiei este de circa 8-9 milioane de euro.

 

 

Horațiu Dan a studiat la Milano, fiind un tânăr retras, care nu iese din cuvântul tatălui său.

 

Horațiu Dan este directorul Festivalului de Film Comedy, fondat de Sorin Dan în urmă cu mai mulți ani.

Comentarii Facebook