Eclipsa solară care se întâmplă doar de 3 ori pe parcursul vieții noastre, va putea fi observată pe 20 aprilie! Unde se poate urmări fenomenul?


Mâine , 20 aprilie, Luna va bloca Soarele într-un fenomen rar, numit eclipsă solară hibridă. Acest eveniment va mai putea fi urmărit doar peste 8 ani, iar mai apoi peste 141 de ani. 

Eclipsa solară hibridă care va avea loc mâine pe cer se va transforma dintr-o eclipsă solară totală într-o eclipsă anulară, respectiv într-una inelară, în formă de inel, pe măsură ce umbra Lunii se deplasează pe suprafața Pământului.

Ultima eclipsă solară hibridă a avut loc în 2013, iar următoarea va avea loc în 2031. Ulterior, omenirea va putea vedea acest fenomen doar în data de 23 martie 2164.

Evenimentul va putea fi văzut din Pacificul de Sud, iar umbra Lunii va trece deasupra Australiei de Vest, Timorului de Est și Indoneziei începând cu ora 04.36, ora României. Eclipsa se va sfârși în jurul orei 09.59, ora României.

Există doar două locuri pe Pământ în care eclipsa hibridă va putea fi văzută în timp ce se transformă din eclipsă anulară în eclipsă totală iar apoi din nou în eclipsă anulară. Din păcate, cele două locuri sunt în zone oceanice izolate.

Cu toate acestea, evenimentul va putea fi urmărit în direct pe mai multe canale, cum ar fi timeanddate și Gravity Discovery Centre&Observatory din Australia de Vest, potrivit descopera.ro.

Comentarii Facebook