De ce nu are Clujul Aquapark. Dejul are Aquapark, dar Clujul NU poate

 

Clujul nu are un Aquapark, fiind întrecut de municipiul Dej (30.000 de locuitori, de zece ori mai puțini decât Cluj-Napoca), pentru că proiectele sunt blocate pe cale legală. 

 

Este un obiectiv pe care îl avem în vedere. Problemele pe care le-am întâmpinat sunt arhicunoscute. Sunt două proiecte, unul public și unul privat.

 

Cel de la Sun, este blocat din cauza unei revendicări în instanță făcute de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV). Procesul urma să se finalizeze în acest an, dar dosarul s-a întors la prima instanță. Nu putem face o investiție nouă, până când nu e finalizat legal acest proces. Avem 400.000 de euro pentru mutarea magistralei pentru a face Aquaparkul, dar nu am putut face nimic până când nu se termină procesul. 

 

Nu pot fi rău și să zic că e rea credință din partea USAMV, pentru că și ei își apără patrimoniul. Dacă nu se încheie disputa legală, nu putem face nimic. 

 

Sperăm ca anul viitor să se termine procesul și, dacă vom avea terenul de la Sun, vom putea începe lucrările de amenajare a unui Aquapark.

 

Al doilea proiect este complet privat. Se vorbește de 8 ani de Băile Someșeni. Prima dată a fost problema de proprietate, dar s-a rezolvat, iar apoi au apărut probleme de moștenire, dar s-au încheiat și acestea. Acum mai trebuie găsită finanțarea de 20 de milioane de euro pentru acest proiect. Eu cred că investiția este fezabilă și ar putea atrage finanțare, dar nu ține de noi”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Dejul s-a mișcat foarte rapid. A profitat de faptul că Parcul Torok are apă sărată și a obținut fonduri europene în valoare de 1 milion de euro, cu care a amenajat o ”bijuterie” unde oamenii se pot relaxa. 

 

La Dej, biletul de intrare este atractiv, 15 lei (în Cluj-Napoca, la piscinele private tariful de acces începe de la 50 de lei), iar cei care vor să se cazeze o pot face pentru tariful de 100 de lei pe noapte (în această sumă este inclus biletul de intrare la Aquapark).

Comentarii Facebook