Marti 4 Octombrie

Dan Budeanu, revoltată pe cei care susţin consumul de gândaci: „Mi se pare un cretinism. Ăștia care susţin trebuie să fie cobai”


Comisia Europeană a autorizat, încă din februarie, promovarea greierului de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană. Dana Budeanu a reacționat și de această dată, vedeta a fost revoltată de acest demers şi de posibilitatea de a fi acceptat şi în România.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume, scrie Antena 3. 

Promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea.

Mi se pare un cretinism. Ni se dau aşa nişte subiecte de rostogolit, trebuie să fim deschiși. Ăsta este progresismul, știți? Trebuie să fim deschiși acum pentru a mânca insecte şi cai verzi pe pereți. Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru. Progresiștii, da. Ăștia care nu se spală, care vor să stea în frig.

Tot aia care ne îndemnau cu înțepatul ne îndeamnă acum să stăm în frig şi ce mișto era pe vremea lui Ceaușescu. Păi parcă ați folosit Revoluția în campanie. Ok. Eh, tot aia ne încurajează să mâncăm insecte că au mâncat ei viermi şi au fost buni. Continuați.

Aşa încet, încet se schimbă lumea. Avem timp. 50-100 de ani mâncați voi viermi, insecte, gândaci şi ne spuneți cum a fost. Pentru că noi ne-am ars cu mascarada cu boala lui calache şi acuma eu nu mai fac nimic fără studii. Corect? Deci stăm, facem experiențe pe ăștia, pe progresiști 10-20 de ani. Mănâncă ăștia viermi etc, după aia facem studiu să vedem ce li s-a întâmplat în organism, că se face pe o generație studiul, nu? Nu o să mai pripesc!

Vreau să văd exact ce se întâmplă. Nu vreau peste 5 ani să încep să nu mai am degete la picioare. Vreau să fiu atentă! Şi după ce facem studiu, că ăștia care susţin trebuie să fie cobai mâncăm şi noi", a spus Dana Budeanu în emisiunea Subiectiv. 

Comentarii Facebook