Comedy Festival 2010 aduce la Cluj 100 de filme de comedie, ce vor putea fi vizionate in perioada 8-17 octombrie


Oferta Comedy Festival 2010 este deosebit de bogata. 100 de filme, din 16 tari, vor putea fi vizionate timp de 10 zile la Cluj, in cadrul Festivalului International de Film de Comedie, aflat la cea de-a doua editie.

"Echipa Comedy a selectat in acest an circa 100 de filme, din tari precum Germania, Turcia, Olanda, Marea Britanie, Franta, SUA, Ungaria, Spania, Australia, Slovacia, Bulgaria, Cehia, Portugalia, Italia, Japonia si Romania. Cineastii nostri au ales special pentru publicul Comedy cele mai bune productii de gen, lansate in 2010, cele mai explozive comedii din palmaresul unor tari de referinta in domeniu, dar si capodopere cinematografice fara de care lumea magica a filmului ar fi mult mai saraca", se arata intr-un comunicat de presa al echipei Comedy Festival 2010.

Cele mai bune productii se vor intrece pentru marele trofeu din Festivalul International de Film de Comedie Cluj. Cele 100 de pelicule vor rula in centrul municipiului Cluj-Napoca, in cinematografele Republica, Arta si Victoria, insa organizatorii pregatesc si alte locatii surpriza, neconventionale, unde filmele de comedie sa fie gustate "diferit fata de experienta din sala de cinema".  

Juriul va fi format din 5 cineasti, jurnalisti si critici de film.

Andreas Stroehl - directorul Festivalului de Film de la Munchen, Germania

Andre Ceuterick - directorul Festivalului filmului de dragoste de la Mons, Belgia

Augusto Orsi - jurnalist si unul dintre organizatorii Festivalului de Film de la Locarno, Italia

Silvia Pinterova -  jurnalist, distribuitor de filme si manager de festivaluri in Slovacia

Alin Ludu Dumbrava - critic de film, jurnalist roman si prestigios blogger

Comentarii Facebook