Colours of Cluj începe joi, 1 august! Ce buget are și cât câștigă cei care îl pun pe roate

 

Festivalul Colours of Cluj va începe în 1 august și timp de patru zile își propune să anime Clujul și să îl aducă la viață.

 

Bugetul total al festivalului este de 50 de mii de euro. Cristian Hordilă, directorul festivalului, a explicat să s-a lucrat în ultima vreme cu 150 de oameni pentru a organiza acest festival, dintre care 100 de voluntari. ”Echipa este formata din 150 de oameni (100 de voluntari). Cei 50 de oameni care lucrează pe contract câștigă între 50 și 70 de lei pe zi. Cei care fac parte din staff -ul festivalului sunt oameni care muncesc foarte mult și se dăruiesc acestui efort. Partea financiară este mai puțin importantă pentru că vorbim despre oameni care sunt pasionați”, a mai spus Hordilă. 

 

Festivalul va fi ”lansat la apă” joi, 1 august, în Piaţa Unirii şi pe Bulevardul Eroilor. De la ora 22.00 va avea loc lansarea proiectului de videomapping interactiv ”Dancing House” (”Casa care dansează”) a artistului media Klaus Obermaier - o proiecţie video pe faţada clădirii de pe Bulevardul Eroilor nr. 1, la care pot participa toţi spectatorii, imaginea video proiectată pe clădire fiind controlată direct de către privitori, prin mişcările lor. 

 

Cristian Hordilă susține că acest proiect de videomapping este unul dintre punctele forte ale festivalului, fiind unic în România.

 

De asemenea, clujenii sunt așteptați și în  Grădina Botanică sâmbătă, 3 august, de la ora 19.00, la o ”noapte albă” cu tururi ghidate şi spectacole inedite de muzică, poezie şi teatru-dans.

 

Vezi AICI toate evenimentele din cadrul Festivalului Colours of Cluj.

Comentarii Facebook