Marti 5 Iulie

Clujeanul care a câștigat peste 1.5 milioane de dolari din poker - „Îmi place ce fac, din asta trăiesc!”


Un clujean, jucător profesionist de poker,Cosmin Joldiș, a câștigat peste 1 milion de dolari după ce a concurat la mai multe concursuri internaționale. 

Joldiș a câștigat din turneele Live 713.389 de dolari, iar din cele online 850.610 de dolari, adică un total de peste 1,5 milioane de delorai în urma unei platforme de specialitate numită pokerdb.thehendonmob.com.

Începuturile poker-ului în viața clujeanului

Am început în facultate, jucam cu colegii de cămin pocker și am văzut că anumiți prieteni tot câștigă și am spus că trebuie să mă apuc și eu mai serios. Dacă ei pot, eu de ce nu aș putea?”, spune tânărul.

Am început să urmăresc un site cu videouri care se numea Poker strategy, unde Alin Medeșan (un alt jucător de pocker) era singurul care posta videouri de strategie pocker în limba română. După ce am studiat puțin videourile am pus în aplicare ce vedeam acolo și au început să vină rezultatele”, a mai declarat clujeanul.

Cosmin Joldiș a început cursurile facultății de autovehicule rutiere din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, însă nu a finalizat-o din cauza poker-ului, devenind jucător profesionist în 2012. 

Campion Mondial. „Cel mai mult am castigat 145.000 dolari în Las Vegas”, spune Cosmin

Lumea când aude că joci pocker crede că joci la aparate, cred că e un joc banal de noroc. Da, trebuie să ai noroc, dar nu norocul acela cum zice lumea. Dacă ai un noroc ca și al meu, deja pe la maxim 25 de ani poți să te propulsezi serios în domeniu și să câștigi din ce în ce mai mulți bani”, declară jucătorul de poker.

Clujeanul este abia pe locul 14 în clasamentul veniturilor jucătorilor de poker din România, pe primul loc se află Alexandru Papazian, cu peste 3.4 milioane de dolari, urmat de Florian Duță, peste 2.5 milioane de dolari, Vlad Darie, 2.2 milioane de dolari sau Ioan Anton, 2.1 milioane de dolari.

all-time-poker-romania-top.jpg


Jucătorul de poker i-a acordat un interviu vloggerului Mircea Bravo, în care a spus cum a început să joace și în ce constă viata de jucător profesionist de poker.Comentarii Facebook