Joi 2 Februarie

Cel mai mare picnic din istoria Clujului are loc pe Cetățuie

 

Cel mai mare picnic din istoria Clujului are loc pe Cetățuie, în cadrul Festivalului Colours of Cluj.

 

Cea de a doua ediție a Colours of Cluj aduce o nouă locație. Pe Cetățuie, se vor da lupte grele între chefi, într-un show gastronomic marca Hanul Fullton. Se va organiza cel mai mare picnic à la Cluj, iar pasionații de muzică clasică vor putea intra în pielea unui dirijor, având ocazia să dea ritmul Orchestrei Colours. Dacă, ziua, adulții și copiii își vor putea umple timpul făcând sport sau luând parte la diverse activități creative, atunci nopțile pe Cetățuie vor fi albe și muzicale. Axis Mundi, The Flamenco Thief și proiecția de film ”Bucureşti, unde eşti?” sunt evenimentele care vor colora seara de 9 august.  

 

Zilele pe Cetățuie vor fi cât se poate de palpitante, dar și delicioase, pentru că șefii bucătari ai restaurantului ”Hanul Fullton” le-au pregătit clujenilor câteva show-uri gastronomice, din care nu vor lipsi improvizația și interacțiunea cu publicul. În 8 august, chef-ul Sebi vine cu un atelier de improvizaţie: preparatele de bază vor fi mixate, iar combinaţiile vor fi cât se poate de neobişnuite. 

 

Publicul va avea ocazia să participe la pregătirea preparatelor la fiecare oră fixă. Spiritele se vor încinge cu adevărat a doua zi, când se va da duelul bucătăriilor românească și internațională. Doi chefi vor fi prezenţi, unul dintre ei va pregăti mâncăruri tradiţionale româneşti, iar celălalt, mâncăruri din bucătăria internaţională. Gurmanzii sunt așteptați să își aleagă preparatele preferate, iar la finalul serii, organizatorii vor anunţa care dintre cei doi bucătari a câştigat duelul. În ultima zi de festival, cei prezenți pe Cetățuie vor putea gusta din specialitățile de street food, pregătite în aer liber: burgeri spanioli, buritto, chicken fingers şi multe altele.  

 

August este luna perfectă pentru o ieșire în aer liber cu prietenii sau familia, așa că, în 10 august, clujenii sunt invitați să ia parte la un uriaș picnic à la Cluj. Ei vor putea să își cumpere bunătăţi preparate în zona noastră, de la producători locali, vor asculta muzică bună, asezonată cu specific românesc de către DJ Lucu Chen, iar când se va întuneca, vor putea viziona ”Fascinaţia meşteşugului”, un film realizat de Matei Pleşa. 

 

Experiențele inedite nu se vor opri aici. Iubitorii de muzică sunt invitaţi, în 9 august, între 18:00 și 20:00, să urce la pupitrul dirijorului şi să dea ritmul Orchestrei Colours! După demonstraţia unui dirijor profesionist, e rândul spectatorilor să arate că pot conduce 12 instrumentişti în interpretarea unor fragmente muzicale. Și iubitorii de animale vor avea parte de un eveniment special. Cu ajutorul unor specialiști, clujenii vor învăța care sunt secretele interacţiunii dintre oameni şi prietenii noştri necuvântători, de ce animalele sunt o adevărată terapie şi, bineînţeles, cum să facem să comunicăm cât mai bine cu ele. Ziua Interacțiunii Om-Animal va avea loc în 9 august, între orele 18:00-21:00. 

 

Cei care rezistă treji până târziu sunt invitați să ia parte, în aceeași zi, la Noaptea albă pe Cetățuie, un eveniment care îi va aduce pe scenă pe Axis Mundi și The Flamenco Thief. Seara va debuta cu Stravinski, Bartók, Milhaud, Haciaturian, în interpretarea trioului Axis Mundi, și va continua cu un recital susținut de The Flamenco Thief (Craig Sutton), din Marea Britanie, unul dintre cei mai interesanţi artişti ai scenei muzicale underground a momentului. Proiecția „Bucureşti, unde eşti?”, în regia lui Vlad Petri, va încheia cea de a doua zi a festivalului. Filmul nu este un material didactic despre un fenomen politic, ci e o analiză a străzii, pornind de la poveştile oamenilor, de la revendicările, dorinţele şi viziunile lor despre democraţie.   

 

În cele trei zile de festival, nu vor lipsi nici atelierele interactive (desen, scris subconştient, face/body painting, pictat mandale, improvizaţie, handmade etc.) sau activitățile sportive. Copiii vor avea parte de un program special și la această ediție a festivalului: atelierele creative, jocuri senzoriale cu materiale colorate, ateliere de portret şi auto-portret, de scriere şi ilustrare, spectacole de teatru și de magie. În ultima zi de Colours of Cluj, de la ora 17:00, cei mici (5-12 ani) vor avea parte de o petrecere colorată, creativă şi dinamică. Scaunele muzicale, limbo, pofta bună, twister şi vânătoarea de comori sunt câteva dintre jocurile dedicate copiilor.  

 

A doua ediție a festivalului Colours of Cluj va avea loc între 8 și 10 august 2014.

Comentarii Facebook