Ce înseamnă CODA, acronimul din titlul lungmetrajului, desemnat cel mai bun film la OSCAR 2022


„CODA” de Sian Heder a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 94-a ediţie a galei premiilor Academiei Americane de Film. Lady Gaga şi Liza Minnelli au fost cele care au prezentat cel mai aşteptat premiu al serii.

CODA, filmul regizat de Sian Heder cu actrița britanică Emilia Jones, i-a făcut pe mulți să se întrebe ce înseamnă acronimul ales pentru numele lungmetrajului.

Acronimul vine de la Child of Deaf Adult, copil al unui adult surd, Emilia Jones interpretând în film rolul unei adolescente care trebuie să aleagă între a-și urma visul de a deveni o cântăreață și a rămâne în localitatea ea natală, ea fiind singura membră a familiei sale care nu este surdă, notează hotnews.ro.

Atunci când compania de pescuit a familiei sale este ameninţată, Ruby se confruntă cu un puternic conflict interior, fiind prinsă între dorinţa ei de a-şi urma pasiunea pentru muzică la Berklee College of Music şi temerile legate de abandonarea părinţilor.În film a jucat și actrița americană Marlee Matlin, prima persoană surdă din istorie care a câștigat Premiul Oscar pentru „cea mai bună actriță în rol principal” pentru interpretarea sa din filmul Children of a Lesser God (1986).

CODA a câștigat premiul de cel mai bun film, categorie la care au mai fost nominalizate lungmetrajele „Belfast”, „Don't Look Up”, „Drive My Car”, „Dune”, „King Richard”, „Licorice Pizza”, „Nightmare Alley”, „The Power of the Dog” și „West Side Story”.

Comentarii Facebook