Câteva lucruri CARE TREBUIE ȘTIUTE despre Untold 2018 - VIDEO

 

Untold 2018 va începe în 2 august, iar organizatorii și forțele de ordine se laudă deja cu cel mai sigur festival din lume.

 

În mare, din punct de vedere structural, festivalul nu va diferi față de cel de anul trecut. Arealul Untold este parcul Central, stadionul Cluj Arena și Sala Polivalentă. 

 

Jandarmii au evidențiat din start că accesul în acest areal nu se va putea face cu rucsacuri mai mari dedimensiunea unei ”foi A4” 

 

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți.

 

Este permis accesul cu: poșetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm) medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică. Pentru întreaga listă de obiecte permise și interzise în perimetrul festivalului, participanții pot consulta regulamentul de pe site-ul www.untold.com.

 

Scena principală va fi antifonată. ”Am pevăzut o serie de panouri care să absoarbă din zgomot, pentru a nu deranja”, a mai spus Buta. Colonelul Sebastian-Florin Clițan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, a dat asigurări că nivelul fonic va fi redus până la maximul permis de lege. 

 

Scena Untold va fi o altă surpriză. ”Va fi dublă ca mărime față de cea de anul trecut. Sunt 350 de tiruri cu logistică”, a spus Bogdan Buta.

 

Peste 7 000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1200 sunt voluntari. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 350 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 31 metri înălțime și peste 80 de metri baza. Scena va avea 3000 mp de decor, iar pentru prima dată, aceasta va avea încorporate elemente 3D prin prezența personajelor principale din conceptul creativ al ediției 2018. 

Perimetrul festivalului este împrejmuit de 8 km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 500 de ore de muncă a peste 20 designeri

și arhitecți, ce au contribuit la crearea povestii UNTOLD din acest an. Scena principală va avea peste 500 de mp de ecrane led, dublu față de anul trecut, pentru un show și mai imersiv pe timp de noapte. Consumul de energie însumeaza 5,8 MW putere instalată, adică consumul unui oraș de peste 40.000 de locuitori din România. 

 

Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 25 de tone. In plus pentru a minimiza impactul fonic asupra riveranilor pe timpul celor patru zile de festival oragnizatorii au instalat in diferite zone din perimetrul festivalului panouri / bariere fonice. Toate acestea sunt conform standardelor tehnice internaționale de utilizare în medii speciale-mobile.

 

De asemenea, conform unui sondaj comandat de Untold arată că 98% dintre clujeni nu sunt deranjați de festival și sunt mulțumiți de organizarea Untold la Cluj.

 

Pentru clujenii care nu merg la festival, de reținut că parcul este închis, iar câteva sute de oameni de ordine nu permit accesul celor care nu au brățări Untold. Parcul este închis începând de marți, zona fiind ocupată de diverși parteneri Untold, care își amenajează spațiile tematice. 

 

La Untold 2018 sunt zilnic 500 de jandarmi și 450 de polițiști, fiind ”cea mai sigură zonă din oraș”, promit șefii Jandarmeriei.

 

Șeful IPJ Cluj, comisar șef de poliție Mircea Rus, a spus că anii trecuți a participat la festival în structurile operative, iar în acest an, după numirea sa în funcția de șef al Poliției Cluj, va remedia din lucrurile constatate atunci, pentru a oferi o securitate sporită festivalierilor. 

 

 

Pentru

Comentarii Facebook