Vineri 3 Februarie

Cât vă va costa o vacanță la munte sau la mare după pandemie


Guvernul a implementat o serie de relaxări ale măsurilor împotriva răspândirii COVID-19, iar din 1 iunie românii pot călători din nou pe teritoriul țării fără a avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere. Acest lucru înseamnă că pot merge și în vacanțe.

Totuși, hotelierii și proprietarii de pensiuni spun că și așa au pierdut foarte mult în starea de urgență din cauza restricțiilor impuse de autorități, pe lângă investițiile în panouri de plexiglass la recepții, dezinfectanți sau măști, pentru a asigura siguranța clienților și a personalului.

Acest lucru s-ar putea reflecta sub forma unor prețuri mai mari în perioada următoare.

De exemplu, două nopți de cazare pentru două persoane în weekendul 5-7 iunie în Mamaia, la un hotel de patru stele costă 1.093 de lei. Pentru aceeași perioadă, prețul pentru două nopți la un hotel de patru stele în Corfu este de 595 de lei, conform Digi 24.

Sunt și variante mai ieftine, atât pe litoralul românesc dar și în Grecia sau Bulgaria. De exemplu, pentru două nopți de cazare la sfârșitul acestei săptămâni în Neptun la un hotel de două stele veți plăti 141 de lei. Iar în Thassos, prețul pentru două nopți de cazare în perioada 5-7 iunie este de 232 de lei. Pentru un weekend la Balcic în aceeași perioadă prețul este de 147 de lei.

Pentru cei care preferă vacanțele la munte există destule variante pentru cazare. Două nopți pentru două persoane la Bușteni costă 239 lei, iar pentru un weekend la Predeal veți plăti 198 de lei.


Prețuri pentru un weekend la mare (5-7 iunie)

Hotel 4* - Mamaia 1.093 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 4* - Corfu 595 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 2* - Neptun 141 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 2* - Thassos 232 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 2* - Balcic 147 lei (2 nopți – 2 adulți)

Prețuri pentru un weekend la munte (5-7 iunie)

Hotel 3* - Bușteni 239 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 3* - Predeal 198 lei (2 nopți – 2 adulți)

Comentarii Facebook