Miercuri 24 Aprilie

Cât de sănătos este pepenele roșu! VEZI care sunt cele 10 beneficii ale sale


Consumul de pepene roșu pe timpul verii este recomandat, reprezentând o importantă sursă de  potasiu și este foarte benefic pentru organism.
 
Vezi beneficiile pepenelui roșu:

- Beneficiile pepenelui roşu sunt, aşadar, uluitoare. Indiferent câte felii mănânci, cu siguranţă te vei alege cu una din cea mai bogată combinaţie de antioxidanţi ce există în natură.

- Pepenele roşu este o sursă excelentă de vitamină A, antioxidantul care ajuta la sănătatea ochilor, vitamina C care întăreşte imunitatea şi vitamină B6

- Roşiile au fost mereu considerate o mare sursă de licopen, un foarte puternic antioxidant care luptă împotriva multor tipuri de cancer, îndeosebi a cancerului de prostată sau de sân. Pepenele roşu însă are concentraţie mai mare de licopen decât orice altă legumă sau alt fruct proaspăt. Culoarea roşie a pepenelui este dată tocmai de acest licopen.

- Este un fapt surprinzător: pepenele roşu este singurul fruct care conţine cea mai mare concentraţie de licopen din natură.

- Pepenele roşu este fructul cel mai bogat în electroliţi, sărurile de sodiu şi potasiu pe care le pierdem prin transpiraţie.

Citeşte mai multe pe Sfatul Părinţilor

Comentarii Facebook