Cat castiga vedetele de la noi din drepturile de autor! Inna depasita de Blaxy Girls


Topul incasarilor realizate de vedetele autohtone din drepturile de autor este dominat de una dintre membrele trupei Blaxy Girls, Cristina Marinescu, care a intrecut vedete titrate.

Drepturile de autor ale artistilor sunt stranse de CREDIDAM (Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti) direct de la posturile de radio si de televiziune din tara sau de peste hotare, dar si din restaurante, cluburi sau discoteci.

Sumele colectate se impart la interpret, compozitor, textier si instrumentistii care au participat la inregistrarea piesei, scrie Libertatea.ro.

Banii merg si spre actorii, balerinii sau alti artisti care au aparut in productii difuzate de posturile TV sau radio.

Pe primul lor este Cristina Marinescu (vezi foto), una dintre componentele trupei Blaxy Girls, cu incasari de 67.559 de lei, pe doi este Fuego, cu incasari de 60.396 de lei, pe trei, Tudor Ionescu, de la trupa Fly Project, cu incasari de 57.775 lei, iar pe patru este Daniel Denes, tot de la trupa Fly Project, cu 57.749 de lei.

Inna este clasata numai pe pozitia a zecea in topul incasarilor realizate din drepturile de autor, fiind intrecuta si de compozitorul manelistilor, Florin Necsoiu, si de membrii trupei Holograf, mai putin de Tino Furtuna, care s-a clasat pe pozitia 11.

Comentarii Facebook