Buzdugan și Morar, cercetaţi penal. Plângerea bloggerului Groparu este reanalizată de procurori

 

Procurorii au redeschis dosarul în care Daniel Buzdugan şi Mihai Morar sunt acuzați că i-au furat poantele bloggerului clujean Groparu (Radu Valentin Băzăvan).

 

Dosarul a fost clasat în 2015, dar judecătorii au decis să îl retrimită procurorilor pentru a se începe urmărirea cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 139 ind. 8 şi art. 140 alin. 1 lit. d şi f din Legea 8/1996, care prevede drepturile de autor.

 

Dosarul a ajuns la Poliţie şi la procurori. S-a început oficial urmărirea penală şi au calitatea de suspecţi. Se fac cercetări în continuare”,  a precizat, pentru Click!, avocatul lui Băzăvan, Cosmin Suciu. 

 

Cei doi oameni de radio i-au preluat bloggerului un articol cu ”Sloganele judeţelor din România”.

 

”Ştiu că riscă o pedeapsă cu închisoarea sau o amendă penală. Nu sună bine, dar nu am ce le face. Dacă mă sunau şi vorbeau cu mine, atunci poate nu se ajungea aici. Ei au acest obicei de ani de zile şi nu mi se pare normal”, a spus Radu Valentin Băzăvan.

 

Daniel Buzdugan a spus că nu știe nimic despre noua stare de fapt: ”Nu ne-a anunţat nimeni, nu ne-a spus nimic nici un avocat. Nu ştiam acest lucru. Nu ştiu ce să spun despre acest aspect până nu vorbesc cu avocatul nostru”.

Comentarii Facebook