"Avatar", filmul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei

"Avatar" a reusit imposibilul, a depasit la incasari filmul "Titanic". Avatar a reusit in cateva saptamani de la lansare sa aduna impresionanta suma de 1,880 miliarde de dolari, cu 5 milioane mai mult decat "Titanic -ul", potrivit site -ului IMDB.

In ceea ce priveste box office-ul din SUA si Canada, filmul "Titanic" se mentine pe primul loc, cu incasari de 600 de milioane de dolari, fata de doar 552 de milioane, cat a reusit sa adune "Avatar".

Specialistii sustin ca filmul lui James Cameron a fost "ajutat" sa urce repede pe primul loc, deoarece a fost realizat cu ajutorul tehnologiei 3D, ceea ce l-a facut mult mai atractiv pentru publicul larg.

Pelicula care a avut cele mai mari incasari din toate timpurile, in America de Nord, avand in vedere si indicele inflatiei, ramane "Pe aripile vantului", din 1939, care a vandut in SUA si Canada bilete in valoare de 1,5 miliarde de dolari, informeaza boxofficemojo.com. Potrivit acestui top, "Avatar" este doar pe locul 26.

Pana acum "Avatar" a rulat in cinematografe din 111 tari si s-a situat pe primul loc in Box Office, in cel putin 29 de tari. In Franta a adunat 123 de milioane de dolari, in  China, 102 milioane, in Germania, 96 de milioane, in Rusia, 95 de milioane de dolari, iar in Marea Britanie, 93.

Filmul regizat de James Cameron a costat 500 de milioane de dolari, din care 300 de milioane au fost cheltuiti pentru realizarea productiei, iar alte 200 pentru promovarea filmului.

Comentarii Facebook