Andrei Pleșu a ironizat-o pe Denise Rifai. Ce replica i-a dat prezentatoarea


Scriitorul Andrei Pleșu a ironizat-o pe Denise Rifai, prezentatoarea de la Realitatea TV care a intrat în atenția publică datorită emisiunilor sale din cadrul campaniei electorale din vară, prin intermediul unui articol din revista ”Dilema Veche”.

Comentariile lui Pleșu au venit după ce prezentatoarea s-a arătat disponibilă să accepte o posibilă candidatură la alegerile parlamentare din partea PNL.

”Uite, de-o pildă, deunăzi. Aflu siderat că o jurnalistă de la Realitatea TV e invitată să împrospăteze Partidul Național Liberal, cu farmecul și competențele ei. Și, firește, se declară disponibilă. Întîmplarea face că, în cîteva rînduri, trăisem, ca telespectator, experiențe de neuitat cu respectiva doamnă. O văzusem în dialog cu politicieni de toate culorile, etalînd o dezinvoltură amețitoare și amuțitoare. Arătoasă, în varianta carnasier, nărăvită în saltul la beregată, doamna cu pricina stîrnea simultan panică, rîs și stupoare. Cutare candidat la Primărie spune că vrea să dea tonul pentru București. „De ce tonul și nu păstrăvul?“ – intervine, șugubeață, moderatoarea. Ce umor! Ce fantezie! Ce spontaneitate! Într-o altă convorbire, auzind cuvîntul „împreună“, aceeași doamnă se gîndește imediat (și o mărturisește cu o dezarmantă sinceritate) la „împreunare“, în cuplu sau în grup! Alt interlocutor e scos la tablă pentru a defini termenul „document“, a scris Andrei Pleșu, în ”Dilema Veche”.

Touși, senzuala prezentatoare nu s-a lăsat și i-a transmis un mesaj scriitorului, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, în care îi transmite că speră să îl convingă de restul calităților sale.

Upssss! Asta de la domnul Pleșu e grea, nu la fel ca și comentariile unora ca Toader Paleologu, Cornel Nistorescu, Radu Moraru sau alte colege din viața publică, al căror substrat l-am detectat. Dar mie tot îmi place domnul Pleșu! Am observat că și dânsul apreciază anumite laturi ale mele, dar care NU contează în actualul context :)))) Sper însă să am ocazia să-l conving de restul calităților pe care eu cred că le posed, asta chiar ar conta!

PS: Și toate acestea, de la o propunere de candidatură din partea unui președinte tot femeie, propunere la care încă cuget dacă să o accept sau nu, după cum am anunțat. În confițiile în care corupții care își reînnoiesc mandatele nu prea sunt deranjați de către “deontologi”, iar rudele, complicii și bodyguarzii (da!) unora dintre șefi vor avea loc pe liste. Țară tristă, plină de umor(i)...”, a scris Denise Rifai pe Facebook.

Comentarii Facebook