Activități distractive de făcut în casă, într-o zi de iarnă


Iarna nu este cel mai plăcut anotimp pentru mulți dintre noi. Vremea geroasă, temperaturile scăzute, zilele mohorâte și, ocazional, ninsoarea și zăpada abundentă, ne fac să petrecem mai mult timp în casă. Sunteți ocupați să vă exersați abilitățile de hibernare pentru că pur și simplu nu știți ce altceva să faceți? Pentru voi avem câteva recomandări de activități individuale și de grup pe care le puteți face în casă, în zilele geroase de iarnă.

Jocuri, jocuri și iar jocuri

Iarna este anotimpul în care putem petrece mai mult timp cu familia, cu prietenii, cu cei apropiați. Iar jocurile de societate nu trebuie să lipească din viața cotidiană de iarnă. Jucați cu familia sau invitați câțiva prieteni, pregătiți câteva gustări și dați drumul la distracție. Există multe jocuri diferite ce pot fi practicate în casă, în funcție de cine joacă și de starea de spirit a jucătorilor. Există jocuri de societate precum Monopoly, Clue și Candy Land; jocuri de cărți precum UNO, Spades și Crazy Eights; jocuri fizice precum Twister. Indiferent de jocul pe care îl alegeți, este cu siguranță un început excelent pentru o perioadă memorabilă!

image3.jpg

În momentele de singurătate, puteți să vă jucați online. Puteți opta pentru un joc video de strategie în rețea, un shooter și, de ce nu, chiar pacanele. Jocurile prezente sunt distractive, dinamice și pot fi practicate pe internet alături de alți prieteni aflați la distanță.

Antrenați-i pe cei mici în diferite jocuri, care în mod normal se pot practica afară, dar de data aceasta adaptate la interior. Jucați șotron, leapșa și chiar ”ascunsa”. 

Filme și piese de teatru

Iarna este sezonul ideal pentru a urmări filmele preferate, care au fost lansate în decursul anului. Totodată, puteți chiar intra în pielea personajelor. Puteți organiza o petrecere costumată alături de familie și prieteni. Rugați-i pe toți să se îmbrace în personajul lor preferat. Puteți combina asta cu prepararea de mese sau delicii tematice. De exemplu, Lord of the Rings are pâine lembas! Căutați câteva rețete cu tematică de filme pentru a vă ajuta să vă scufundați în poveștile eroilor preferați pe micile ecrane.

Faceți din noaptea de film o experiență autentică, devenind creativ și proiectând propriile filme preferate. Să nu lipsească floricelele, bomboanele și băutura răcoritoare. Dacă televizorul nu vă ajută, poate ar fi bine să optați pentru un videoproiector. Astfel, puteți proiecta filmul pe un ecran suficient de mare.

Pe lângă clasicele filme, puteți să organizați în casă o piesă de teatru, iar pentru cei mici – teatru de păpuși. Cu siguranță cei mici se vor distra copios.

Coaceți ceva

image2.jpg

Dacă tot e frig afară și voi vă petreceți mai mult timp în casă, poate ar fi bine să vă testați abilitățile de bucătari. Încercați să faceți pâine sau o prăjitură. Activitatea devine și mai distractivă dacă este realizată alături de copii. Implicați-i pe cei mici în activitățile casnice și în bucătărie. Pe lângă bucuria că vor gusta din ceea ce gătiți împreună, vă alegeți și cu un miros plăcut în casă. 

Indiferent ce alegeți să faceți în această iarnă, amintiți-vă să păstrați inima deschisă și să răspândiți bunătate celor din jur. 

Seara de karaoke

O activitate distractivă și interesantă, iubită de mulți dintre noi, este cântatul. Așa că puteți organiza o seară de karaoke. Este o activitate de a petrece timpul liber și constă în cântatul unor cântece, fiind acompaniați de coloana sonoră. Cu siguranță vă veți distra. Așa poate veți descoperi și talentul de cântăreți. Iar dacă nu veți reuși să cântați corespunzător, măcar îi faceți pe ceilalți să râdă.

Momente creative

Dacă tot aveți mai mult timp la dispoziție și vă plictisiți în casă, noi vă recomandăm să vă apucați de construit. Începeți cu un set de LEGO profesional sau cu un puzzle cu mii de piese. Astfel de activități vă vor ajuta să vă relaxați, să vă antrenați creierul și abilitățile de concentrare și observare. Iar atunci când v-ați poticnit, cereți ajutorul celor apropiați. Cu siguranță, rezultatul final vă va aduce un zâmbet pe chip și o satisfacție pentru că ați reușit să duceți la capăt proiectul.

Colțul de lectură

În zilele lipsite de chef sau inspirație, apelați la cărți. Amenajați-vă un colț de lectură unde să vă refugiați și să citiți cărțile preferate. Sau puteți lectura un curs, o carte tehnică și, de ce nu, chiar o poveste pentru cei mici. Astfel de momente vă ajută să vă concentrați pe gândurile voastre, să vă bucurați de liniște și relaxare. 

Produse handmade

Încă din bătrâni, în sezonul de iarnă, bunicii se ocupau cu produsele handmade. Împleteau fulare, eșarfe, ilice, șosete etc. Obiceiul se poate practica și în prezent. Chiar dacă nu aveți o înclinație spre tricotat, această activitate poate fi distractivă și vă menține mâinile ocupate. Iar dacă din mâinile voastre rezultă produse interesante și atractive, le puteți comercializa. Produsele handmade sunt la mare căutare pe internet.

Activități artistice 

Urmați un curs de artă și puneți în practică cele învățate. Poate fi un curs de pictură, desen, sculptură sau lucrul cu ceramica. Cu siguranță poate fi o activitate distractivă, dar în același timp și extrem de interesantă, care necesită multă concentrare și atenție. Nu există sentiment atât de satisfăcător după ce realizați propria voastră capodoperă. 

Planificați vacanțe

Indiferent de anotimp, putem călători oriunde pe planetă. Dacă sunteți iubitori de sporturi de iarnă, puteți opta pentru o vacanță într-o stațiune montană. Însă dacă iarna nu e pe placul vostru, poate ar fi momentul să vă rezervați următoarea vacanță pe o plajă însorită și, de preferat, la ape turcoaz. Pe principiul ”omul gospodar își face car în sezonul de iarnă și sania în sezonul de vară”, așa și voi vă puteți planifica următoarele călătorii. Lăsați-vă imaginația să zburde și visați la castele din nisip, la cocktailuri răcoritoare și soare arzător.

Știința a demonstrat că astfel de activități vă ajută să treceți mai ușor peste vremea depresivă, pentru că al vostru creier se menține activ cu diferite activități de interior, distractive și recreative. Am enumerat câteva dintre activitățile ce pot fi făcute în casă în sezonul rece, dar cu siguranța lista poate fi mult mai mare cu multe alte acțiuni, cum ar fi sport, yoga etc.

Comentarii Facebook