9 moduri prin care bărbații își pot menține partenerele fericite


Odata atinsa fericirea, aceasta trebuie si mentinuta. Intr-o relatie amoroasa, fie ea neoficiala, fie ea oficiata prin casatorie, fericirea femeii, zambetul ei de zi cu zi sunt fundamentale pentru implinirea in cuplu, iar rolul barbatului in aceasta chestiune este mai mult decat esential.

Fericirea unei femei nu provine din cate lucruri isi poate cumpara, atata timp cat are strictul necesar, nici din functia pe care o ocupa la locul de munca, nici din pozitia ei in societate, ci consta in atitudine. Dar nu doar in atitudinea ei fata ce ceea ce are in prezent, ce a avut in trecut sau ce isi doreste in viitor, ci si in atitudinea partenerului fata de ea. Bineinteles ca si ceilalti factori conteaza pentru obtinerea si mentinerea fericirii, dar fara confortul emotional oferit de relatia cu un barbat, femeile nu pot fi pe deplin fericite, oricat de mult ar milita unele reprezentante ale sexului frumos pentru independenta si autosuficienta.

Iata de ce rolul barbatului conteaza! Mai mult, barbatii care-si doresc vieti implinite, cu liniste si emotie pe masura, trebuie sa invete sa-si faca
partenerele fericite prin gesturi mici care isi au fundamentul, la randul lor, in atitudinea masculina fata de partenera si fata de sensul si rolul ei in viata lor.

Modurile prin care un barbat isi poate face fericita partenera se rezuma, de fapt, la gesturi mici, dar cu mare incarcatura emotionala! Iata ce poate sa faca un barbat pentru a fura zambetul iubitei sale zi de zi!


1. Planificati-va mesele si faceti-le impreuna

A gati in casa, in doi, este una dintre micile bucurii ale unei relatii de cuplu. Dincolo de faptul ca este mai ieftin sa mananci acasa decat in oras, la
restaurant, este si mult mai sanatos. Pentru bucuria femeii, dar si a barbatului, partenerii ar trebui sa redefineasca gatitul in casa. Recomandat este sa se gandeasca impreuna la ce si-ar dori sa manance si, macar o data pe saptamana, cand sunt liberi, sa gateasca impreuna in bucataria mancarea aleasa. Dar dupa masa, femeia nu trebuie sa ramana cu toate vasele de strans si de spalat, ci partenerii sa-si imparta treburile. Spre exemplu, el spala aragazul si farfuriile mici si ea vasele mai mari de gatit care sunt, de regula, mai greu de curatat, cel putin pentru majoritatea barbatilor. Oricum ar fi, ideea mesei gatite in casa de amandoi sporeste nivelul de familiaritate, intimitate si deschide calea care a face mai multe lucruri impreuna, chestiune foarte importanta pentru o fericirea unei femei.

2. Folositi-va de vacante pentru a crea noi amintiri

In loc sa va certati pe destinatia de vacanta, pe hotel, pe cine doarme pe partea stanga a patului, pe cine sta la geam in avion sau pe restaurantul sau clubul in care urmati sa iesiti seara, constientizati ca acele zile de vacanta sunt ale voastre, singurele pe care le veti avea doar pentru voi pentru o buna perioada de timp. Asa ca creati-va noi amintiri de care sa radeti si de care sa va amintiti cu placere atunci cand programul incarcat de munca va va impovara mintea si obosi trupul. Secretul consta in a invata sa va bucurati in doi. Daca femeile sunt mai dispuse sa imparta totul cu partenerul, mai ales in vacante, barbatii tind sa fie mai concentrati pe ce vor ei. Insa o vacanta in doi nu este o vacanta de unul singur, astfel ca barbatul care vrea sa-si vada fericita femeia trebuie sa invete sa lase de la el si sa se bucure de clipele petrecute pe plaja, la soare, nu sa stea toata ziua morocanos la o bere pe terasa singur, sub o umbrela, bombanind ca ea nu are altceva mai bun de facut decat sa se bronzeze. Exista umbrele si langa sezlonguri, langa ea, pana una alta.

3. Faceti-va planuri

Asa cum amintirile create in doi ajuta partenerii unui cuplu sa nu se piarda pe ei insisi in mijlocul relatiei rutinizate de obligatiile de zi cu zi, asa planurile de viitor, oricat de mici ar fi ele, ofera perspectiva si speranta la ceva mai bun. Nici femeile si nici barbatii nu sunt cu adevarat multumiti daca nu vad ca au perspective de viitor. Asa ca, in loc ca barbatul sa ia negativismul in brate bombanind vesnic ca lucrurile stau prost si ca nu are cum sa se gandeasca la viitor pentru ca nu stie ce va face luna viitoare, mai bine constientizeaza ca, daca el nu-si gaseste perspective, iar ea este nefericita pentru ca el nu accepta niciun plan de viitor, relatia in sine nu are nicio perspectiva si se va indrepta, foarte probabil, spre esec.

4. Sa-si impartaseasca trairile cu partenera

Unul dintre marile defecte ale barbatilor tine de faptul ca ei nu impartasesc partenerelor intamplarile si trairile prin care trec. Daca ea intreaba cum a fost la munca, iar el raspunde “Bine” nu inseamna ca a impartasit ceva, ci a raspuns cu acelasi raspuns pe care i l-ar fi oferit si unei simple cunostinte. Un barbat care nu vorbeste deschis cu iubita lui va anihila orice urma de atractie in cuplu, iar ea, femeia, va trai cu sentimentul de dor fata de barbatul pe care l-a cunoscut, cu care putea sta de vorba ore in sir. Astfel ca un barbat care-si vrea femeia implinita si implicit relatia fericita trebuie sa-si impartaseasca emotiile.

Mai multe detalii pe Lyla.ro

Comentarii Facebook