5 alimente care-ţi alungă foamea

 

O cură de slăbire nu înseamnă înfometare, ci obişnuinţa de a include în meniul tău anumite alimente care pot să favorizeze arderea grăsimilor.

1. Consumă zilnic proteine şi fibre

Potrivit unui studiu, se pare că persoanele care consumă zilnic o cantitate moderată de proteine nu resimt senzaţia de foame. "Proteinele slabe sunt primele pe lista celor mai săţioase alimente, fiind urmate de alimentele bogate în fibre", explică medicul nutriţionist Emily Banes de la Houston Northwest Medical Center. Reţine că un gram de fibre arde 7 calorii şi controlează foamea, prin urmare merită să măreşti aportul de fibre în dieta ta.

Surse de proteine sunt: carnea slabă, peştele, produsele lactate, ouăle, legumele, fasolea, lintea, năutul, quinoa.
Surse importante de fibre: tărâţele de psyllium, seminţele de in, legumele, fructele, tărâţele de grâu, fulgii de ovăz, alunele de pădure.


2. Alege cerealele integrale simple


O porţie de cereale integrale este cu mult mai săţioasă decât orice produs de panificaţie preparat din făină albă rafinată. Această făină nu are nicio valoare nutriţională şi nu aduce niciun beneficiu organismului. Prin urmare alege un bol de cereale integrale simple, un terci din fulgi de ovăz sau o budincă de quinoa atunci când ai poftă de ceva mai consistent la micul dejun.

Citeşte mai multe pe eva.ro

Comentarii Facebook