2 februarie - Ziua Rafinamentului! Cum sunt vărsătorii născuți în această zi


Nativii  din 2 februarie, vărsători din perioada a doua, din semnul fix, de aer, au o predilecție spre șlefuire, sofisticare și eleganța; în același timp, le place să întrupeze multe dintre trăsăturile e tipice (pozitive, dar și negative) ale clasei sociale sau naționalității careia îi aparțin. Astfel, indiferent cât de neobișnuiți ar fi, manifestă tendința de a rămâne atașați începuturilor lor culturale.

2 februarie - Ziua Rafinamentului - Zodia Vărsătorului -  - Sunt capabili ”să realizeze imposibilul“, lăsând impresia că este ceva banal; pot acționa relaxați, deoarece sunt competent! în mediul lor. Deși aparent această capacitate este o înzestrare naturală, înapoia ei se ascund i multă disciplină și muncă susținută. în mod clasic, cei născuți în această zi preferă să muncească din greu în intimitate, nu în public. Pentru imaginea lor, este foarte important ca să rămână obiectivi, deținând control complet asupra a ceea ce fac - pe scurt, experți. în general, consideră că modalitatea cea mai bună de a evita problemele este ca lucrurile să fie făcute așa cum știu ei. în realitate. însă, îndepărtarea dificultăților sau evitarea deliberată a oricăror necazuri in relațiile interpersonale poate fi o formă subtilă de fascism, care-i silește pe alții să joace după regulile lor sau să nu joace deloc. Cultivarea unei maniere controlate, însă relaxate poate fi exact ceea ce le trebuie pentru a scăpa de fricțiunile supărătoare pricinuite de alții. Cu adevărat, ei caută în general să transforme viața într-o călătorie fără incidente.

2 februarie - Ziua Rafinamentului - Zodia Vărsătorului -   Procedând astfel, uită totuși adesea că alții le pot fi opuși, având idei personale despre felul în care se desfășoară lucrurile. Răbufnirile bruște, confruntările iuți, dar decisive nu sunt deloc neobișnuite în relațiile cu acești oameni. În spatele exteriorului aparent liniștit, ei sunt de fapt indivizi temperamentali, care nu știu prea bine cum să-și rezolve problemele stresului și, în cazurile extreme, nu sunt interesați de prea multe contacte cu oamenii.

2 februarie - Ziua Rafinamentului - Zodia Vărsătorului -  Mulți dintre ei sunt fericiți în primul rând cu munca sau hobby-urile pe care Ie au, adesea de natură tehnică. În acest domeniu, ei manifestă o latură avansată a naturii lor, deoarece caută să atingă ținte obiective, nu atât personale în sociale. Pe de altă parte, dacă sunt prea absorbiți de interesele lor speciale, pot deveni neatenți sau indiferenți la grijile materiale. Nu este deloc neobișnuit ca să se bizuie pe alții pentru a se ocupa de aceste chestiuni astfel încât nid măcar să nu fie nevoiți să se gândească la ele. Astfel, deși îsi împlinesc responsabilitățile la nivel universal și uneori social, îsi pot evita cu regularitate îndatoririle la nivel personal.

2 februarie - Ziua Rafinamentului - Zodia Vărsătorului -  Se pot afunda atât de mult în propria lor lume încât să aibă dificultăți sporite de comunicare cu cei din jur. Cei mai puțin evoluați dintre ei care nu au talentul, dar păstrează pretenția, pot fi dificili și stresanți. Cei mai evoluați rămân energici și atractivi, însă sunt de asemenea obositori - adesea, membrii familiei și prietenii apropiați sunt frustrați în dorința de a-și împărtăși trăirile cu ei și tânjesc să devină mai intimi. Ca atare, cei născuți în această zi trebuie să reziste imboldurilor de a se distanța; dimpotrivă, e cazul să fie mai disponibili, ori de câte ori este posibil.

NUMERE Șl PLANETE

Persoanele născute în ziua de 2 a lunii februarie sunt conduse de numărul 2 și de Lună. Adesea, cei conduși de numărul 2 sunt buni colegi de muncă și parteneri, iar nu lideri, și această trăsătură îi ajută pe cei născuți în 2 februarie să se adapteze slujbelor si relațiilor lor, dacă au un caracter mai detașat. Influența Lunii poate acționa însă și ca o frână asupra inițiativei și acțiunii individuale, producând frustrare. Când efectele Lunii se combină cu calitățile uraniene (Uranus este guvernator în Vărsător), ele pot produce un individ foarte evoluat, cu impulsuri neobișnuite si puternice. In același timp, oamenii născuți în această zi pot dovedi trăsături negative de excentricitate și o oarecare doză de bizarerie.

TAROT

A doua carte a Arcanei Majore este Papesa, care este înfățișată așezată pe tronul ei, calmă și de nepătruns. Este o femeie a spiritului, care relevă secrete și puteri ascunse, investindu-ne cu știința respectivă. Calitățile favorabile ale cărții sunt tăcerea, intuiția, rezerva și discreția; trăsăturile negative sunt tăinuirea, neîncrederea, indiferența și inerția.

SĂNĂTATE

Pe măsură ce îmbătrânesc, cei născuți în 2 februarie pot fi afectați de o largă varietate de boli fizice, majoritatea cronice, nu acute. Nu toate au o bază fizica fermă, pentru că ei tind să fie ipohondri. Adevăratele probleme fizice apar la sistemul pulmonar și circulator, mai ales în extremități. Aceste griji reale pot fi exact cele care sunt ignorate în mod deliberat, de aceea simt necesare controale medicale regulate. Indivizii născuți în această zi pot necesita îndrumări în privința alimentației, fiindcă este posibil să nu fie foarte încântări să consume ceea ce este cel mai bun pentru ei. (Adesea, gusturile lor se îndreaptă spre lucruri mai sofisticate și, din nefericire, nerealiste din punct de vedere al prețului. Ei pot dori să fie serviți sau să servească într-o manieră foarte estetică.) Se recomandă exerciții fizice moderate, dar regulate.

SFATURI

Fiți mai conștient de dumneavoastră și de aspectul pe care-l etalați. Rămâneți acordat la limbajul celorlalți. Păstrați-vă modestia și conștiința rădăcinilor personale.

PUNCTE TARI

⦁ SOFISTICAT

⦁ DINAMIC

⦁ ORIGINAL

PUNCTE SLABE

⦁ IZOLAT

⦁ DISTANT

⦁ INSENSIBIL

MEDITAȚIE: Gusturile cele mai simple sunt adesea cele mai elegante.

Personalități născute în această zi: Fritz Kreisler (compozitor),  Bjoerling (tenor suedez), Vera Chytilova (regizoare cehă), Tom Smothers (actor american), Hu- guette Bertrand (pictor francez), Harry Corradini (instrumentist și cântăreț român), Vladimir Găitan (actor român), Ștefan Rusu (luptător român, campion olimpic), Nicolae Tatomir (poet român).

Comentarii Facebook