1.400 de clujeni au fost la muzeele din judet intr-o singura zi

Ziua Portilor Deschise la muzeele din subordinea Consiliului Judetean Cluj a adunat peste 1.400 de vizitatori.

 

Cei mai multi vizitatori i-a atras Muzeul Etnografic al Transilvaniei, unde au fost sambata, 22 ianuarie, 650 de vizitatori, dintre care aproximativ 200 de elevi si studenti. "Sectia Pavilionara este gazduita intr-o valoroasa cladire, monument de arhitectura din secolul al XVI-lea, cunoscut sub numele de "Reduta", sala mare de la etaj fiind martora tacuta a multor evenimente din istoria tumultoasa a Transilvaniei, dar si a orasului. Aici a avut loc, cu intermitente, pana in 1865 Dieta Transilvaniei, in 1894 Sala Mare a gazduit Procesul Memorandistilor, tot aici au concertat Franz Liszt, Bela Bartok si George Enescu", sustin reprezentantii Consiliului Judetean intr-un comunicat de presa.

 

La Muzeul de Arta din Piata Unirii 30 au fost 570 de vizitatori. "Cu acest prilej a fost redeschisa expozitia permanenta - Galeria Nationala a muzeului, aceasta etaland o selectie reprezentativa de pictura si sculptura din acest patrimoniu, cu un accent deosebit asupra artei din Transilvania", se arata in comunicat.

 

Peste 60 de persoane au vizitat si Muzeul ”Octavian Goga” din Ciucea. "Am constatat cu satisfactie ca initiativa noastra de a permite accesul gratuit la muzeele de sub autoritatea Consiliului Judetean s-a bucurat de un real succes, circa 1.400 de locuitori ai judetului optand pentru aceasta modalitatea placuta si utila de petrecere a timpului liber", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Comentarii Facebook