"Eu cand vreau sa fluier, fluier", a luat Premiul Gopo 2011 pentru cel mai bun film!


Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", regizat de Florin Serban, a castigat marele premiu al galei Gopo 2011. Pelicula a fost premiata la cinci categorii, inclusiv la "Cel mai bun film al anului" si "Cel mai bun regizor".

 

Filmul a avut 13 nominalizari la premiile Gopo din acest an si a mai castigat si la categoriile: "Cea mai buna actrita intr-un rol secundar" (Clara Voda), "Cel mai bun sunet" si "Cel mai bun film de debut".

De asemenea, filmul a primit si premiul special pentru cel mai bun box-office, vanzand peste 55.000 de bilete la proiectiile din Romania.

 

George Pistereanu a castigat premiul pentru "Tanara Speranta" pentru rolul in acelasi film. La Festivalul International de Film de la Berlin, "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a castigat Ursul de Argint (Marele Premiu al Juriului) si distinctia "Alfred Bauer", oferita pentru noi perspective in arta cinematografica.

 

Al doilea cel mai premiat film la Gopo 2011 a fost "Caravana cinematografica", in regia lui Titus Muntean, care a obtinut la categoriile: muzica originala, scenografie, costume si machiaj.

"Cel mai bun actor intr-un rol principal" a fost obtinut de Victor Rebengiuc, pentru rolul din "Medalia de onoare", iar la categoria "Cea mai buna actrita intr-un rol principal" a fost desemnata Mirela Oprisor, pentru filmul "Marti, dupa Craciun".

 

Cel mai bun scenariu a fost al lui Tudor Voican, pentru flmul "Medalia de onoare".

Cel mai bun documentar a fost desemnat "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", realizat de Andrei Ujica, iar "Colivia" lui Andrei Sitaru a castigat premiul Gopo 2011 pentru cel mai bun scurtmetraj.

Premiul pentru intreaga cariera i-a fost oferit lui Ion Besoiu, actor cu roluri in peste 80 de filme, printre care memorabilele "Haiducii", "Toate panzele sus", "Rascoala", "B.D. in alerta", "Actorul si salbaticii", "Un comisar acuza", "Revansa" si "Capcana mercenarilor" si "Drumul oaselor".

Pelicula "The White Ribbon", coproductie Franta-Germania-Austria a castigat la categoria "Cel mai bun film european".

Premiile Gopo sunt la a cincea editie si sunt organizate de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc.

Comentarii Facebook