Vești bune pentru fanii LEGO! Expoziția de Iarnă Brickenburg, din noul la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

 

Anul 2020 ne-a atras atenția într-o maniera inconfundabilă asupra importanței cercetării științifice, a învățământului coerent, a solidarității între oameni, a frumuseții și importanței călătoriilor, asupra echilibrului necesar atât în societate, cât și în natură.

Expoziție Lego la Muzeul Etnografic

Expoziția de Iarnă Brickenburg, eveniment tradițional al practicanților hobby-ului LEGO, găzduită ca de obicei de Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, dorește ca în cadrul ediției din 2021 să aducă în atenția vizitatorilor aceste aspecte, prin tematica lucrărilor care vor fi expuse.

lego-2.jpg

Făcând apel la imaginație, vizitatorii de toate vârstele vor putea călători în lumea recifelor de corali, vor putea deveni arheologi submarini, se vor putea aventura în expediții interplanetare, ori vor avea prilejul de a se vedea ca ingineri, medici, profesori, reporteri, brutari, agricultori etc., o sumedenie de profesii și meserii, fundamentale pentru o viață cotidiană normală, fiind redate în elemente LEGO(R) de membrii Asociației Brickenburg. Unele lucrări au fost expuse anterior la expoziții internaționale, fiind remarcate de presa în domeniu, iar altele sunt aduse în atenția publicului în premieră absolută”, transmit reprezentanții Muzeului Etnografic.

Vizitarea expoziției se face în condițiile speciale stabilite pentru perioada stării de alertă.

lego-4.jpg

Asociația Brickenburg, cu sediul în Cluj-Napoca, este una din cele mai importante organizații de fani ai sistemului LEGO(R), fiind oficial recunoscută la nivel mondial prin creațiile de înaltă clasă realizate de membrii săi, prezentate în țară și în străinătate, precum și prin evenimentele pe care le pune în practică.

Unde poate fi vizitată expoziția? La Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Clădirea Reduta, str. Memorandumului nr. 21.

Când poate fi văzută? Expoziția va fi disponibilă publicului în perioada: 22 – 24 ianuarie 2021. Astfel, vineri și sâmbătă, 22 și 23 ianuarie, între orele 10:00 și 18:00 și duminică, 24 ianuarie, între orele 10:00 și 17:00.

lego.jpg

Comentarii Facebook