Sambata 10 Decembrie

Dispar Zilele Clujului! Cu ce va fi înlocuit festivalul iubit de clujeni?


Primarul Emil Boc, a spus că ediția de anul acesta a festivalului Zilele Clujului va lua o altă formă față de cea a anilor trecuți: „Zilele clujului vor îmbrăca forma festivalului multiculturalității”.

Consiliul civil local a lansat propunerea de a avea o sărbătoare multiculturală a Clujului. Am luat decizia ca Zilele Clujului de anul acesta să fie Zilele Clujului Multicultural. Trebuie să avem un eveniment al tuturor în care oricine să se simtă binevenit”, a susținut primarul la conferința de presă de joi, 3 februarie. 

Acest festival va cuprinde mai multe domenii, în primul rând tot ce înseamnă dimensiunea de muzică, tot ce înseamnă dimensiunea de dansuri, cea folclorică, tot ce înseamnă dimensiunile acestea de tradiții populare și așa mai departe. E importantă și dimensiunea culinară, atât de iubită de mulți, unde să ai acces și la o varză a la Cluj dar și la un ciolan cu fasole nemțesc, sau să alegi din bucătăria asiatică sau franțuzească. Practic să avem la un loc români, maghiari, germani și alte naționalități exprimate la Cluj”, a mai adăugat Emil Boc.

Alte elemente vor fi pe artă, care să fie relevante și semnificative. Adică vrem să punem în valoare avantajele acestui oraș multicultural, pe care toți le vedem și de care trebuie să ne bucurăm împreună. Vrem ca orașul Cluj să fie un model al artei de a trăi împreună și al artei de a sărbătorii împreună. Zilele clujului vor îmbrăca forma festivalului multiculturalității” a mai spus edilul.

Anul acesta am cerut echipei tehnice să lucreze împreună cu actorii societății civile și să începem să creăm conceptul. Dacă se poate, facem în mai, când sunt zilele oficiale ale Clujului dacă nu, transferăm pe septembrie când se va putea cu siguranță (din punct de vedere pandemic)” a încheiat primarul Emil Boc. 

Ultima ediție a Zilelor Clujului a avut loc în anul 2019, urmând ca edițiile din 2020 și 2021 să fie anulate din cauza restricțiilor pandemice. 

Comentarii Facebook