Volumul ”Călin Nemeș. Povestea unui revoluționar”, de Tiberiu Fărcaș, lansat și la Turda - FOTO


Casa Colecțiilor Turda în parteneriat cu editura Ecou Transilvan Cluj-Napoca a lansat, miercuri, 26 ianuarie, ora 17.00, la Tur 'D Art, volumul ”Călin Nemeș. Povestea unui revoluționar”, publicat de jurnalistul clujean Tiberiu Fărcaș, carte aflată la ediția a doua. Din prima ediție s-a epuizat un tiraj de 500 de exemplare începând din decembrie 2019 până la finalul anului 2020.

La lansare au participat și revoluționari turdeni, care l-au cunoscut personal pe actorul Călin Nemeș, scânteia Revoluției clujene, rănit în Piața Libertății din Cluj-Napoca, în 21 Decembrie 1989. Aceștia l-au evocat pe Nemeș, dar și evenimentele din decembrie 1989 de la Turda, oraș-martir, cu doi decedați la Revoluție.

Moderatorul evenimentului a fost Zoltan Ionescu, iar din partea editurii a participat directorul Nadia Fărcaș, care l-a prezentat pe autor.

Călin Nemeș a fost un om curajos, un catalizator de energii și un spirit liber care nu a ezitat să iasă în stradă împotriva dictaturii. El a declanșat protestul anticomunist din centrul Clujului și armata a tras în el și l-a rănit 12 morți și mai mulți răniți, printre care și un copil de 6 ani este bilanțul tributului de sânge dat pentru libertate de clujeni în decembrie 1989 în Piața Libertății din Cluj. Armata a tras și a ucis și rănit clujeni și în alte puncte fierbinți ale Revoluției din Cluj-Napoca în aceeași zi. Turda și Clujul sunt orașe care au luptat pentru libertate iar Călin Nemeș e legat de Turda prin prietenia cu actorii turdeni, unii dintre ei prezenți la lansare”, a spus autorul, Tiberiu Fărcaș, în cadrul lansării.

WhatsApp Image 2022-01-28 at 18.01.43.jpeg

Comentarii Facebook