Creștinii ”pichetează” o clinică din Cluj-Napoca pentru a stopa avorturile

 

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel internațional, campania 40 de zile pentru viață, reîncepe în data de 28 septembrie, în Cluj-Napoca.

 

Creștinii clujeni se vor uni din nou în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor în orașul nostru. Campania se va desfășura în fața Clinicii de Ginecologie I, în perioada 28 septembrie – 6 noiembrie.

 

Evenimentul de lansare a campaniei are loc astăzi, 27 septembrie, începând cu ora 19,00, în Sala „Ioan Mușlea”, din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga”. ”Cea de-a treia ediție a campaniei 40 de zile pentru viață este coordonată, în această toamnă, de o echipă de studenți, aparținând diverselor confesiuni creștine”, declară Cristina Șona, coordonatorul local al campaniei. ”Conștientizăm gravitatea problemei: avortul nu poate fi o soluție. Vrem să continuăm să luptăm pentru cei mai mici dintre noi, pentru cei care nu au o voce prin care să se apere și să mobilizăm clujenii să întâmpine nevoile mamelor aflate în dificultate”, a mai spus Șona.

 

Primele două ediții ale campaniei au avut loc în anul 2015, iar răspunsurile primite din partea comunității au fost foarte pozitive. ”A fost o ocazie extraordinară de a informa publicul cu privire la implicațiile morale, fizice și psihice ale avortului asupra copilului, asupra femeii, asupra familiei și asupra societății, ca întreg. Cele două campanii desfășurate anul trecut ne-au oferit această posibilitate, precum și noi oportunități de acțiune”, a subliniat Iulia Călinescu, coordonator local al campaniilor precedente. 

 

Și de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public. Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Cristos. ”Dorim să încurajăm creștinii să se implice în mod concret în ajutorarea femeilor aflate în criză de sarcină. Viața este un dar neprețuit, unic și irepetabil, iar noi suntem datori să o protejăm”, a adăugat Iulia Călinescu.

 

40 de Zile pentru Viață este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe în fața clinicilor de avort și care are la bază o motivație educațională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 11.000 de vieți. Orașul nostru, împreună cu alte trei orașe din țară – București, Gherla și Năsăud – se alătură și în această toamnă celei mai mari mișcări pro-viață, care are loc în mod simultan în 636 de orașe din lumea întreagă, în toate cele 50 de state americane, precum și în alte 23 de țări, precizează organizatorii.

Comentarii Facebook