Duminica 28 Aprilie

Actorul Bob Rădulescu promite să readucă UBB în top 1000 mondial: „Nu vă faceți griji, mă înscriu cândva la un Master”


România nu mai are nicio universitate în Top 1000 în clasamentul internaţional Shanghai (ARWU) din 2023, iar faptul că UBB a ieșit din topul celor mai bune 1000 universități din lume a ținut primele pagini ale ziarelor din România. Actorul clujean Bogdan Bob Rădulescu a făcut haz de necaz pe acest subiect și a zis că va rezolva el lucrurile când se înscrie la un Master la cea mai mai mare universitate din țară.

„Anul trecut Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj era singura universitate din România aflată în top 1000 mondial. Anul ăsta nu mai avem nici una în acest top și e cumva de înțeles.

Eu am absolvit UBB, mi-am luat licența, am plecat și no...asta e. 

Dar nu vă faceți griji, mă înscriu cândva la un Master fain și o să readuc UBB-ul în top, acolo unde mi-e locul. Pardon, unde îi e locul”, a glumit Bob Rădulescu.

Amintim că, pentru prima dată din 2017 încoace, România nu mai este prezentă prin nicio universitate în Academic Ranking of World Universities (ARWU) – top 1000, clasamentul internațional al universităților realizat de Shanghai Ranking Consultancy. În ultimii șase ani, singura instituție românească de învățământ superior prezentă continuu în rândul primelor 1000 de universități, conform acestui clasament, a fost Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, iar în unii ani a apărut și Universitatea din București. Din 2020, a rămas doar UBB, dar nici universitatea clujeană nu mai apare în ediția ARWU pe 2023, publicată marți.

Comentarii Facebook