VIDEO. Imagini senzaționale cu vechea Casă de Modă, care se situa pe strada Barițiu în anii ‘70. „Era un privilegiu să fi client”


Casa de Modă era considerată un stâlp al mondenității clujene în anii ‘70 și nu numai. Fosta Casă de Modă a Clujului era localizată pe strada Barițiu, nr. 4-6. Recent, au apărut imagini, dintr-un documentar al vremii care ilustrează clădirea „înțesată” de amintirile clujenilor.  

Reacțiile internauților la imaginile din 1970 descriu nostalgie, dar și laude aduse calității veșmintelor realizate în vremea aceea, la Casa de Modă.

„Era unul dintre locurile de întâlnire, după Cinema Republica și mai târziu Central! Aici mi-am cusut costume, pantofi și acum am un palton, făcute la comandă, materiale de foarte bună calitate și garnitură de vulpe argintie, personalul era de calitate! Vremuri și amintiri!”; „Aici mi-am făcut costumul de mire...O, tempora!”; „Era un privilegiu să fi clientul Casei de Modă, tergal fin, mătase naturală, țesături fine doar aici se găseau”.

„O construcție care onorează pe arhitecții și creatorii săi și pe cei însărcinați cu servirea publicului. Personal de înaltă calificare, modele unicat, cum se spune, după ultimul jurnal. Casa de Modă din Cluj constituie un exemplu ce merită a fi imitat”, sunt cuvintele cu care era descrisă atunci, Casa de Modă, de către prezentatoarea din materialul video, produs de Studioul Cinematografic Alexandru Sahia - Centrul Național al Cinematografiei.

Comentarii Facebook