Unde a fost prima pizzerie din Cluj-Napoca! Acolo era și o grădină de vară superbă - FOTO


Prima pizzerie din Cluj-Napoca se pare că a funcționat în imobilul ocupat de cofetăria Primăvara, pe Bulevardul Eroilor. 

Acolo s-a făcut pentru prima dată pizza în Cluj, înainte de 1989…”, și-a adus aminte un clujean. ”Aici s-a făcut pentru prima data pizza în Cluj-Napoca înainte de 1989!!! La început la o comanda de pizza primeai și un pahar de vin!!”, a mai scris cineva. ”Aveau acolo o pizza cu salam tocat, sos de roșii la greu, pluscașcaval sau brânză deasupra”.

Alții au precizat că și la Chios se făcea o pizza foarte bună înainte de 1989, deci nu este clar care a fost primul restaurant care pregătea acest produs de care puțini români știau în acest ani. 

După Revoluția din 1989, în locul cofetăriei s-a deschis un restaurant cu grădină de vară, extrem de popular. Acesta a mai funcționat câțiva ani, până când primarul de atunci, Gheorghe Funar, a cedat terenul Arhiepiscopiei Clujului, pentru ridicarea unei biserici. Scopul acesteia a fost de contracarare a importanței catedralei Schimbarea la Față a Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla (cunoscută și ca Biserica Minoriților). 

Curtea de Apel Ploiești a decis în 1998 că proprietar a imobilului este Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, dispunând restituirea imobilului. 

Pe 13 martie 1998 executorul judecătoresc a pus Episcopia de Cluj-Gherla în posesia imobilului, iar atunci a avut loc ocuparea acestuia de credincioșii ortodocși, care nu au vrut să cedeze biserica. Primarul Gheorghe Funar a cedat atunci terenul pe care era restaurantul Primăvara, de lângă alimentara Miorița. 

Comentarii Facebook