Miercuri 24 Aprilie

Titus Moraru, unul dintre cei mai iubiți profesori clujeni de la ”Ady Șincai”, omagiat de foștii elevi - FOTO


O fotografie postată pe un grup de amintiri din Cluj readuce în discuție imaginea marilor profesori ai Clujului. Unul dintre aceștia este și Titus Moraru, profesor de română la cunoscutul liceu clujean ”Ady Șincai” (denumire din perioada comunistă), acum ”Gheorghe Șincai”.

Imaginea le-a readus multora amintiri cu acest profesor minunat, despre care au rămas puține lucruri scrise, dar în inimele foștilor elevi este prezent și azi:

”Era o figură boema, scriitor și eram vecini. Stătea pe Petru Groza la 46 (n.red.acum Bulevardul Eroilor). Mica e lumea asta”.

”Și eu am terminat liceul tot la "Ady-Șincai", promoția 1988, diriginte dl. Titus Moraru. Ce vremuri de neuitat!”.

”L-am avut profesor pe T. Moraru. Literatura universala. Ce om minunat a fost!”.

”Dumnezeule, cat l-am putut iubi pe omul ăla! Cred ca a fost cel mai bun profesor pe care l-am avut vreodată”.

”Și eu tot la Șincai, promoția 1992, l-am avut diriginte pe dl. Titus Moraru, ultima clasă la care a fost diriginte. Ultima dată l-am văzut în 2002 când am avut întâlnirea de 10 ani cu colegii”.

”Da, un tip foarte fain. Odată am chiulit toată clasa și ne-am dus la film, la “Arta”. Pe drum ne-am întâlnit cu dirigu’ si l-am “corupt” să ne însotească. ‘87-‘88. A venit”. 

Un om minunat, domnul Titus Moraru! Un excelent profesor, iubea copiii și școala, era extrem de educat, simpatic și drept! Dumnezeu să-l odihnească! A rămas în inimile multor generații!”.

Și doamna Maria Pop Jucan, dl. Jean Dabala, fie iertați. Profesori de aur, stimați și regretați”.

Un alt clujean își aduce aminte că a fost coleg de clasă cu Emil Boc, la Liceul “Ady-Şincai”, iar dirigintele a fost profesorul de română dr. Titus Moraru.

Din păcate, datele publice despre profesorul Titus Moraru sunt puține. Cei care pot face completări sunt rugați să o facă la rubrica de comentarii. 

Ceea ce rămâne valabil este că școlile clujene au avut tot timpul profesori minunați, care merită omagiați, iar modul cel mai frumos de a face acest lucru este prin amintirile elevilor. 

Comentarii Facebook